Ez a hideg és forró változatban is elkészíthető, fűszeres mocktail lesz a január sztárja

A Penicillin koktél egyszerre fűszeres és édes, amiből tényleg nem hiányzik egyetlen csepp alkohol sem.

Egy alkoholmentes koktél akkor jó, ha a szesz hiányát erős ízekkel, teltebb, testesebb aromákkal kompenzáljuk. Jó megoldás lehet a kókuszkrém, a tojás, vagy a gyömbéres-mézes szirup is. Ez utóbbi csodásan párosítható számos további alkotóelemmel,

gyakorlatilag bármilyen alkoholmentes párlattal, hogy egy zseniális ital kerekedjen belőle.

Hozzávalók:

  • 60 milliliter alkoholmentes párlat
  • 25 milliliter citromlé
  • 25 milliliter gyömbér-mézes szirup

Hidegen:

Az összes hozzávalót egy jéggel megpakolt shakerbe tesszük, hat-nyolc másodpercig erősen rázzuk, majd pohárba töltjük. Citromhéjjal vagy egy darab kandírozott gyömbérrel díszítjük.

Melegen:

Egy írkávés pohárba forró vizet öntünk, hogy átmelegítsük. Körülbelül harminc másodperc elteltével kiöntjük a vizet és egyszerűen a pohárba töltjük az összes hozzávalót. Felöntjük nagyjából két deciliter forró vízzel, fahéjas, szegfűszeges citromkarikával díszítjük.

Szívesen kóstolnál más alkoholmentes koktélt is? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

alkoholmentes ital | koktél | alkoholmentes koktél | mocktail

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom