A Penicillin koktél egyszerre fűszeres és édes, amiből tényleg nem hiányzik egyetlen csepp alkohol sem.
Egy alkoholmentes koktél akkor jó, ha a szesz hiányát erős ízekkel, teltebb, testesebb aromákkal kompenzáljuk. Jó megoldás lehet a kókuszkrém, a tojás, vagy a gyömbéres-mézes szirup is. Ez utóbbi csodásan párosítható számos további alkotóelemmel,
gyakorlatilag bármilyen alkoholmentes párlattal, hogy egy zseniális ital kerekedjen belőle.
Hozzávalók:
- 60 milliliter alkoholmentes párlat
- 25 milliliter citromlé
- 25 milliliter gyömbér-mézes szirup
Hidegen:
Az összes hozzávalót egy jéggel megpakolt shakerbe tesszük, hat-nyolc másodpercig erősen rázzuk, majd pohárba töltjük. Citromhéjjal vagy egy darab kandírozott gyömbérrel díszítjük.
Melegen:
Egy írkávés pohárba forró vizet öntünk, hogy átmelegítsük. Körülbelül harminc másodperc elteltével kiöntjük a vizet és egyszerűen a pohárba töltjük az összes hozzávalót. Felöntjük nagyjából két deciliter forró vízzel, fahéjas, szegfűszeges citromkarikával díszítjük.
Szívesen kóstolnál más alkoholmentes koktélt is? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.
(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)
alkoholmentes ital | koktél | alkoholmentes koktél | mocktail
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!