Close
Egy Forma–1-es autónál is gyorsabb a Pininfarina elektromos hiperjárgánya

Egy Forma–1-es autónál is gyorsabb a Pininfarina elektromos hiperjárgánya

Minden szempontból elképesztő a valaha volt legerősebb és leggyorsabb utcai sportautó.

Sebesebben száguld, mint a Ferrari és a Lamborghini, a teljesítménye ezerkilencszáz lóerő, nem kell neki két másodperc sem, hogy felgyorsuljon százra, a végsebessége 350 km/h. És ha ezekhez a brutális számokhoz hozzátesszük, hogy egy elektromos autóról beszélünk, kezdünk hitetlenkedni. Pedig ez a valóság, amit a genfi autószalonon prezentált a Pininfarina a legújabb csodajárgányával, a Battistával.

A keresztelő eredete egészen a dizájnstúdió alapítójáig, Battista Farináig nyúlik vissza – róla nevezték el a most bemutatott hiperautót, amelyből mindössze százötven darab készül.

Egyelőre még nagyjából egy évet kell kibekkelnünk, ha szeretnénk a garázsunkban tudni a nagyrészt szénszálból és alumíniumból összerakott lenyűgöző járművet, mert jelen állás szerint valamikor 2020-ban gördülnek ki az első modellek a gyárból.

A legerősebb olasz sportautó címet máris megkapó, 120 kWh kapacitású Battista elektromos meghajtását a horvát Rimacnak köszönheti, egy töltéssel mintegy 450 kilométert tud megtenni.

A márka egyébként tíz évvel ezelőtt már próbálkozott egy elektromos luxusautó kifejlesztésével, de anyagi okok miatt leállt a projekt. Az értékeit tekintve az elegancián és az egyszerűségen alapuló Pininfarina tervezői szerint most viszont egy időtlen szépséget alkottak, amely minden elemében megállja a helyét.

A jövő héten Amerikában is bemutatkozó Battista szuperautó vételára 2,6 millió dollár.

(Fotók: Highsnobiety)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom