Close
Ilyen sem történik mindennap: eladó egy Porsche 918 Spyder!

Ilyen sem történik mindennap: eladó egy Porsche 918 Spyder!

Mindössze 918 darabot csíphetünk el a nagyvilág sztrádáin a Porsche talán leghihetetlenebb modelljéből, melyhez már kizárólag használtan lehet hozzájutni. Most viszont itt a talán soha vissza nem térő alkalom!

2013 és 2015 között gördültek le a gyártósorról a középmotoros hibrid Spyderek, méghozzá brutális adatokkal: 4,6 literes V8-as motorja alapból 608 lóerőt tud, amit viszont két elektromotorral toldottak meg, így a kombinált teljesítmény máris 887 lóerő.

A három évig készült típus a 2013-as frankfurti autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek.

A szuperautó megkapta a 84 ezer dollárba kerülő Weissach-csomagot, amely nem csupán a külcsínben érezteti hatását: a motorsportközpontról elnevezett tuningpakknak köszönhetően a szuperjárgány mintegy negyvenöt kilogrammal kevesebbet nyom, mivel jóval több szénszálas anyagot és alumíniumot használtak fel hozzá, a fékekbe titániumot raktak, a kerekek pedig magnéziumból készültek. A csomag továbbá sportüléseket, valamint hatpontos biztonsági öveket tartalmaz.

Mindezek következményeként jobb az autó aerodinamikai teljesítménye, és az eredetileg is szélvészgyorsnak számító csoda Porsche még gyorsabb lett: százra 2,4 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig eléri a 342 km/h-t.

Azt nem tudjuk, miért döntött a tulajdonosa az eladás mellett, de a Porsche-értékesítésre szakosodott Canepa jóvoltából itt a nem mindennapi lehetőség, és megvásárolhatunk egy 918 Spydert, amely eddig egyetlen tulajdonossal csupán ezer kilométert futott, tehát kiváló állapotban vár a kulcsátadásra.

Fekete színének köszönhetően kifejezetten elegáns és tekintélyt teremtő autóról van szó, nagyjából 1,7 millió dollárt kell érte kicsengetni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hypebeast)

autó | fekete | tuning | porsche | ritkaság

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram