Ennél szokatlanabb állásajánlatot még nem láttunk

Postást és pingvinszámlálót keresnek a leghidegebb kontinensre.

Találtunk már néhány különleges munkát, melyek között állatbarátoknak szólók is akadnak, most pedig egy újabb nem mindennapi ajánlat jött szembe.

Az Antarktiszhoz tartozó Goudier-szigeten, a Port Lockroy öbölben alapították meg a kontinens első állandó brit bázisát, amely 1944 és 1962 között működött eredeti funkciójában, 2006 óta pedig postaként és múzeumként üzemel. Körülbelül tizennyolcezer ember látogat el ide november és március között, vagyis az antarktiszi nyáron, és többek között az ő fogadásukra is keresnek munkatársakat.

Lehet jelentkezni az ajándékbolt és a posta vezetésére, és a feladatok közé tartozik pingvinszámlálás is,

ami része a szamárpingvin-kolónia védelmére tett erőfeszítéseknek. A csapat fog vigyázni a Bransfield House-ban található műtárgyakra és múzeumra is.

Mint a munkaadó szervezet, a UKAHT antarktiszi műveleti menedzsere, Lauren Luscombe elmondta, olyanokat keresnek, akik például a kereskedelem, az örökség- és természetvédelem, az épületkarbantartás terén szerzett tapasztalatokkal lehetnek a csapat segítségére.

Fontos, hogy a jelentkezők megmutassák, hogy kik is ők valójában. A sikeres pályázók öt hónapig együtt laknak majd, így egyensúlyban kell lenniük az egyes készségeknek és személyiségbeli tényezőknek.

A sikeres jelentkezők 2022 októberében egyhetes képzésen vesznek részt Cambridge-ben, majd az Antarktiszra indulnak, ahol 2023 márciusáig élnek és dolgoznak. Jelentkezni az UKAHT honlapján lehet április 25-én éjfélig.

A hosszú hideg sokakat visszatarthat egy ilyen hosszú projekttől, aki csal rövid időre kóstolna bele a jég világába, annak ez az új glampingélmény kapóra jöhet,  és ki tudja, akár különleges ereklyékre is bukkanhat, aki arra jár.

(Forrás: BBC, képek: Wikimédia Commons) 

állás | szamárpingvin | posta | munka | pingvinszámlálás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom