Close
Ennél szokatlanabb állásajánlatot még nem láttunk

Ennél szokatlanabb állásajánlatot még nem láttunk

Postást és pingvinszámlálót keresnek a leghidegebb kontinensre.

Találtunk már néhány különleges munkát, melyek között állatbarátoknak szólók is akadnak, most pedig egy újabb nem mindennapi ajánlat jött szembe.

Az Antarktiszhoz tartozó Goudier-szigeten, a Port Lockroy öbölben alapították meg a kontinens első állandó brit bázisát, amely 1944 és 1962 között működött eredeti funkciójában, 2006 óta pedig postaként és múzeumként üzemel. Körülbelül tizennyolcezer ember látogat el ide november és március között, vagyis az antarktiszi nyáron, és többek között az ő fogadásukra is keresnek munkatársakat.

Lehet jelentkezni az ajándékbolt és a posta vezetésére, és a feladatok közé tartozik pingvinszámlálás is,

ami része a szamárpingvin-kolónia védelmére tett erőfeszítéseknek. A csapat fog vigyázni a Bransfield House-ban található műtárgyakra és múzeumra is.

Mint a munkaadó szervezet, a UKAHT antarktiszi műveleti menedzsere, Lauren Luscombe elmondta, olyanokat keresnek, akik például a kereskedelem, az örökség- és természetvédelem, az épületkarbantartás terén szerzett tapasztalatokkal lehetnek a csapat segítségére.

Fontos, hogy a jelentkezők megmutassák, hogy kik is ők valójában. A sikeres pályázók öt hónapig együtt laknak majd, így egyensúlyban kell lenniük az egyes készségeknek és személyiségbeli tényezőknek.

A sikeres jelentkezők 2022 októberében egyhetes képzésen vesznek részt Cambridge-ben, majd az Antarktiszra indulnak, ahol 2023 márciusáig élnek és dolgoznak. Jelentkezni az UKAHT honlapján lehet április 25-én éjfélig.

A hosszú hideg sokakat visszatarthat egy ilyen hosszú projekttől, aki csal rövid időre kóstolna bele a jég világába, annak ez az új glampingélmény kapóra jöhet,  és ki tudja, akár különleges ereklyékre is bukkanhat, aki arra jár.

(Forrás: BBC, képek: Wikimédia Commons) 

munka | pingvinszámlálás | állás | antarktisz | posta

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram