Close
Ennél szokatlanabb állásajánlatot még nem láttunk

Ennél szokatlanabb állásajánlatot még nem láttunk

Postást és pingvinszámlálót keresnek a leghidegebb kontinensre.

Találtunk már néhány különleges munkát, melyek között állatbarátoknak szólók is akadnak, most pedig egy újabb nem mindennapi ajánlat jött szembe.

Az Antarktiszhoz tartozó Goudier-szigeten, a Port Lockroy öbölben alapították meg a kontinens első állandó brit bázisát, amely 1944 és 1962 között működött eredeti funkciójában, 2006 óta pedig postaként és múzeumként üzemel. Körülbelül tizennyolcezer ember látogat el ide november és március között, vagyis az antarktiszi nyáron, és többek között az ő fogadásukra is keresnek munkatársakat.

Lehet jelentkezni az ajándékbolt és a posta vezetésére, és a feladatok közé tartozik pingvinszámlálás is,

ami része a szamárpingvin-kolónia védelmére tett erőfeszítéseknek. A csapat fog vigyázni a Bransfield House-ban található műtárgyakra és múzeumra is.

Mint a munkaadó szervezet, a UKAHT antarktiszi műveleti menedzsere, Lauren Luscombe elmondta, olyanokat keresnek, akik például a kereskedelem, az örökség- és természetvédelem, az épületkarbantartás terén szerzett tapasztalatokkal lehetnek a csapat segítségére.

Fontos, hogy a jelentkezők megmutassák, hogy kik is ők valójában. A sikeres pályázók öt hónapig együtt laknak majd, így egyensúlyban kell lenniük az egyes készségeknek és személyiségbeli tényezőknek.

A sikeres jelentkezők 2022 októberében egyhetes képzésen vesznek részt Cambridge-ben, majd az Antarktiszra indulnak, ahol 2023 márciusáig élnek és dolgoznak. Jelentkezni az UKAHT honlapján lehet április 25-én éjfélig.

A hosszú hideg sokakat visszatarthat egy ilyen hosszú projekttől, aki csal rövid időre kóstolna bele a jég világába, annak ez az új glampingélmény kapóra jöhet,  és ki tudja, akár különleges ereklyékre is bukkanhat, aki arra jár.

(Forrás: BBC, képek: Wikimédia Commons) 

munka | posta | pingvinszámlálás | szamárpingvin | antarktisz

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom