Putyin lefoglalt jachtjának eladásával is támogatnák Ukrajnát

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy felgyorsítja a lefoglalt szuperjachtokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, hogy az eszközöket minél hamarabb eladhassák és az ebből származó bevételt Ukrajnának adományozhatják. A múlt héten két szuperjachton is kattant a lakat, így az orosz milliárdosokra nehezedő nyomás nem csökken.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, múlt héten foglalták le az Amadea nevű szuperjachtot, amely Szulejmán Kerimov orosz oligarchához tartozik. Nem sokkal később a Scheherazade-ot is lefoglalták Olaszországban, Marina di Carrarában, ahol hónapokig tartó karbantartómunkát végeztek rajta.

Azt, hogy ki a jacht pontos tulajdonosa, nem tudni,

de egyes információk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető.

Az olasz pénzügyminisztérium vizsgálata megállapította, hogy a meg nem nevezett tulajdonos egy olyan személy, aki "fenyegette a békét és a “nemzetközi biztonságot”, és tettei “veszélyeztették Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét”.

A tulajdonos kilétét feltételezhetően az Európai Bíróság fogja nyilvánosságra hozni.

A kép illusztráció

A jachtok lefoglalása és eladása azonban nem egyszerű, komoly bürokratikus procedúrát igényel. A Fehér Ház azonban olyan tervet javasolt, amely megkönnyítené és gyorsabbá tenné az amerikai hatóságok számára az oligarchák vagyonának felkutatását.

Az új javaslat lehetővé tenné a szankciók elkerülésének elősegítésére használt vagyon lefoglalását is.

Mint ismert, olasz, francia, német, brit, holland, finn és amerikai hatóságok több tucat másik jachtot foglaltak le az elmúlt nyolc hétben. A legnagyobb fogás a Dilbar volt, amit hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, és melynek becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images

invázió | vlagyimir putyin | szuperjacht | háború | szankció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom