Close
Változni fognak a reptéri résidőkre vonatkozók szabályok az Európai Unióban

Változni fognak a reptéri résidőkre vonatkozók szabályok az Európai Unióban

Az Európai Parlament meghosszabbította a koronavírus-járvány idejére a közlekedési ágazatban szükséges egyes tanúsítványok és engedélyek érvényességi idejét.

Az új szabályok értelmében így a 2020. szeptember 1. és a 2021. június 30. között lejáró dokumentumok további tíz hónapig érvényesek maradnak. Ezenfelül átalakították a reptéri résidőkre vonatkozó szabályokat, hogy a légitársaságok számára egyértelmű legyen a fel- és leszállási idősávok jövőbeli felhasználásának módja.

Az új szabályok értelmében a 2021-es nyári és téli szezonban a légitársaságoknak a járvány előtt megszabott 80 százalék helyett a résidők legalább 50 százalékát kell kihasználniuk ahhoz, hogy a fel- és leszállási idősávjaikat megtarthassák a következő szezonra is.

A Wizz Air bizakodó

A járvány miatti szünet a pilóták mentális állapotára is nagy hatással van: sok pilóta tölti kényszerszabadságát, így pedig sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem repülnek heteken, hónapokon át. Amikor pedig visszatérnek a pilótafülkébe, nehezebben lendülnek formába, és hajlamosabbak a hibák elkövetésére. Nyáron ugyanakkor fellendülésre számíthatunk a repülőgépiparban: a Wizz Air például bízik abban, hogy a kapacitásának a kihasználtsága meghaladja idén a nyolcvan százalékot. Sőt, a Wizz Air annyira optimista az idei évvel kapcsolatban, hogy új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába.

(Forrás: MTI, Index)

magyarország | ferihegy | európai parlament | tanúsítvány | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram