Close
Változni fognak a reptéri résidőkre vonatkozók szabályok az Európai Unióban

Változni fognak a reptéri résidőkre vonatkozók szabályok az Európai Unióban

Az Európai Parlament meghosszabbította a koronavírus-járvány idejére a közlekedési ágazatban szükséges egyes tanúsítványok és engedélyek érvényességi idejét.

Az új szabályok értelmében így a 2020. szeptember 1. és a 2021. június 30. között lejáró dokumentumok további tíz hónapig érvényesek maradnak. Ezenfelül átalakították a reptéri résidőkre vonatkozó szabályokat, hogy a légitársaságok számára egyértelmű legyen a fel- és leszállási idősávok jövőbeli felhasználásának módja.

Az új szabályok értelmében a 2021-es nyári és téli szezonban a légitársaságoknak a járvány előtt megszabott 80 százalék helyett a résidők legalább 50 százalékát kell kihasználniuk ahhoz, hogy a fel- és leszállási idősávjaikat megtarthassák a következő szezonra is.

A Wizz Air bizakodó

A járvány miatti szünet a pilóták mentális állapotára is nagy hatással van: sok pilóta tölti kényszerszabadságát, így pedig sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem repülnek heteken, hónapokon át. Amikor pedig visszatérnek a pilótafülkébe, nehezebben lendülnek formába, és hajlamosabbak a hibák elkövetésére. Nyáron ugyanakkor fellendülésre számíthatunk a repülőgépiparban: a Wizz Air például bízik abban, hogy a kapacitásának a kihasználtsága meghaladja idén a nyolcvan százalékot. Sőt, a Wizz Air annyira optimista az idei évvel kapcsolatban, hogy új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába.

(Forrás: MTI, Index)

járvány | tanúsítvány | európai unió | repülőtér | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom