Hatalmas szerencséjük volt a Reykjavíkból Manchesterbe tartó gép utasainak

Ritka látványban lehetett részük az easyJet utasainak hétfőn, amikor madártávlatból pillanthatták meg a sarki fényt.

A gép pilótája pedig elsötétítte a kabint, és tett egy 360 fokos fordulatot, hogy biztosan minden utas tanúja legyen a csodálatos jelenségnek, amely ott vált láthatóvá, ahol feloszlott a felhőzet.

Az utasok persze nem győztek fotózni, és a képeikből a Twitterre is jutott bőven. Mint az egyik utas, Adam Groves elmondta, félig-meddig számítottak rá, hogy sikerül elcsípniük a fényt a vakációjuk alatt, mert az előrejelzések szerint nagy esély volt a megjelenésére, de a felhős idő miatt Izlandon nem láthatták.

https://twitter.com/APTGroves/status/1630338032732651520

 

Félúton járhattunk, amikor a pilóta lekapcsolta a világítást, és akkor a bal oldali ablakoknál felbukkantak a fények. Mi a jobb oldalon ültünk, de két-három perc múlva a gép 360 fokban megfordult, így mindenki láthatta“

- mesélte a férfi.

A FlightRadar24 szintén kiposztolta a képet, amin megörökítették az óceán felett leírt hurkot. Az egyik kommentelő megkérdezte, hogy az ilyesmihez kell-e engedélyt kérni, vagy ez csak a pilóta döntése, mire az oldal azt válaszolta, hogy a biztonság kedvéért a pilóták bejelentik a légiirányításnak, hogy mire készülnek.

https://twitter.com/flightradar24/status/1630312948517224450

Hatalmas élmény lehet repülőről látni a sarki fényt, de mi kiegyeznénk azzal is, ha a vonatablakból pillantanánk meg. Addig is nézegethetjük ezeket a díjnyertes fotókat a sarki fény tavalyi legszebb felbukkanásairól.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

repülő | rejkjavik | északi fény | sarki fény | manchester

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom