Close
Retróhangulatú koktélbárt rendeztek be a New York-i reptér egyik régi gépében

Retróhangulatú koktélbárt rendeztek be a New York-i reptér egyik régi gépében

A John F. Kennedyn található TWA Hotel rendszeres időközönként meglepi valamivel az utazóközönséget.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Finnországban született, de az Államokban kiteljesedett Eero Saarinen által még a hatvanas években tervezett épület az elmúlt években zárva volt a nagyközönség előtt. Az akkor TWA Flight Center névre hallgató épület eredetijét 1962-ben adták át, Saarinen pedig az 1930 és 2001 között működő Trans World Airlinesnak (TWA) tervezte, amely 2001-ben azért fejezte be küldetését, mert már nem tudott megfelelni a modern légi közlekedés által támasztott igényeknek.

A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja, de a csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem hétköznapi látvány.

“Úgy érzed, mintha 1962-ben lennél, leszámítva persze a cigarettafüstöt” – így jellemzik a TWA termináljában tavaly tavasszal megnyitott szállodát, amely nemrég egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodott az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket. Ősszel aztán ezt is megfejelték: helikopteres, medencés brunchot vezettek be átmeneti szolgáltatásként.

Az új esztendő újabb kúlságfaktor-kimerítéssel indult: egy 1950-es években gyártott repülőgépet újítottak fel és alakítottak át koktélbárrá.

A Connie névre keresztelt lounge-ot ugyanaz a cég álmodta meg, amelynek a szálloda vendégszobáinak dizájnját köszönhetjük.

Az 1958-as Lockheed Constellation Starliner pilótafülkéje és ülései is ráncfelvarrást kaptak a padlóval és az ablakokkal egyetemben, míg az elhalványult külsőt újrafestették, hogy autentikus színben pompázzon a gép. Az utastérben újrapozícionálták az üléseket, hogy azok jobban megfeleljenek egy koktélbár kívánalmainak. Az élénkvörös szőnyeget, a függönyöket és a bőrüléseket azért választották, hogy élethűen megidézzék a társaság aranykorának időszakát és hangulatát.

Maga a bár a főkabinban kapott helyet vörösben izzó bársonyülésekkel és kerek, fehér asztalokkal. Az enteriőr pedig a hotel 1962-es nyitásakor látott stílusra reflektál.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom