Close
Retróhangulatú koktélbárt rendeztek be a New York-i reptér egyik régi gépében

Retróhangulatú koktélbárt rendeztek be a New York-i reptér egyik régi gépében

A John F. Kennedyn található TWA Hotel rendszeres időközönként meglepi valamivel az utazóközönséget.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Finnországban született, de az Államokban kiteljesedett Eero Saarinen által még a hatvanas években tervezett épület az elmúlt években zárva volt a nagyközönség előtt. Az akkor TWA Flight Center névre hallgató épület eredetijét 1962-ben adták át, Saarinen pedig az 1930 és 2001 között működő Trans World Airlinesnak (TWA) tervezte, amely 2001-ben azért fejezte be küldetését, mert már nem tudott megfelelni a modern légi közlekedés által támasztott igényeknek.

A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja, de a csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem hétköznapi látvány.

“Úgy érzed, mintha 1962-ben lennél, leszámítva persze a cigarettafüstöt” – így jellemzik a TWA termináljában tavaly tavasszal megnyitott szállodát, amely nemrég egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodott az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket. Ősszel aztán ezt is megfejelték: helikopteres, medencés brunchot vezettek be átmeneti szolgáltatásként.

Az új esztendő újabb kúlságfaktor-kimerítéssel indult: egy 1950-es években gyártott repülőgépet újítottak fel és alakítottak át koktélbárrá.

A Connie névre keresztelt lounge-ot ugyanaz a cég álmodta meg, amelynek a szálloda vendégszobáinak dizájnját köszönhetjük.

Az 1958-as Lockheed Constellation Starliner pilótafülkéje és ülései is ráncfelvarrást kaptak a padlóval és az ablakokkal egyetemben, míg az elhalványult külsőt újrafestették, hogy autentikus színben pompázzon a gép. Az utastérben újrapozícionálták az üléseket, hogy azok jobban megfeleljenek egy koktélbár kívánalmainak. Az élénkvörös szőnyeget, a függönyöket és a bőrüléseket azért választották, hogy élethűen megidézzék a társaság aranykorának időszakát és hangulatát.

Maga a bár a főkabinban kapott helyet vörösben izzó bársonyülésekkel és kerek, fehér asztalokkal. Az enteriőr pedig a hotel 1962-es nyitásakor látott stílusra reflektál.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

koktélbár | terminál | John F. Kennedy repülőtér | repülőgép | connie

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom