Kiderült, mikor nyit Budapest kedvenc szabadstrandja

Kezdődik a visszaszámlálás, hamarosan újra mártózhatunk a Római-parton!

A Plázs július 15-től augusztus 21-ig tart majd nyitva, ha megfelelő a vízminőség, akkor mindennap. Ezt folyamatosan ellenőrzik, emellett idén először állandó vízimentő-szolgálatot is biztosít az önkormányzat.

Fürdeni ebben a szezonban is csak nyitvatartási időben és a kijelölt területen lehet

a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a százhúsz centiméteres vízmélységet jelző bójasoron belül.

Mint az óbudai önkormányzat a honlapján írta, a nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás pedig folyamatos lesz.

Az idén brutálisan dráguló strandbelépők mellett igazán üdítő ez a lehetőség. Amíg pedig a nyitásra várunk, otthon is teremthetünk egy kis strandhangulatot.

(Forrás: 24.hu, obuda.hu, képek: Christo/Wikimédia Commons)

római-part | budapest | duna | nyitás | strand

FOLYTASD EZZEL

Ez a vietnámi társasház úgy néz ki, akár egy színes hirdetőoszlop

Öt elbűvölő olasz falu, amit most érdemes megnézni

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom