Egészen különleges whisky készült III. Károly király koronázására

Ahogyan azt mi is megírtuk, május 6-án koronázzák királlyá III. Károlyt, a nagyszabású eseményre pedig a Royal Salute is készül.

A Royal Salute szoros kapcsolatban áll a királyi családdal, már II. Erzsébet királynő 1953-as koronázása alkalmából is piacra dobtak egy whisky-t, méghozzá Royal Salute 21 Year Old Signature Blend néven, amelyből még ma is megvásárolható néhány palack. A III. Károly ünnepélyes beiktatására szánt ital azonban még ennél is exkluzívabb, ez pedig az árán is meglátszik: dekanterenként mintegy 8,5 millió forintért vásárolható meg.

Az ultraluxus italból csupán ötszáz dekanternyi készült, a leendő vásárlók azonban feltehetőleg nem fogják meginni, hanem egyfajta befektetésként tekintenek majd rá, hiszen értéke várhatóan a király uralkodásának előrehaladásával növekedni fog.

A whisky ízvilága csak nagyon csekély mértékben fás, ami arra utal, hogy a dekanterben található keverék a Royal Salute fiatalabb alkoholjait tartalmazza.

Az ital vibráló, a maláta és a gabonák legjobb tulajdonságait vonultatja fel. A kortyban érződnek a trópusi gyümölcsök, a ribizli, a friss gyömbér és a dió, de fellelhetők benne az édes karamell, mandula és csilivel fűszerezett étcsokoládé jegyei is.

A dekantert a Darlington Crystal tervezte. A cél az volt, hogy fokozza a whisky exkluzivitását. Az üveg mély zafírkék árnyalat a koronán látható drágakövekre utal, a hozzá tartozó fadobozt pedig a közelgő koronázás helyszíne, a Westminster Apátság ihlette.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Royal Salute)

 

koronázás | Károly király | király | whisky | III. Károly

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom