Close
Még San Francisco-i viszonylatban is elképesztően drága hirdetést adott fel valaki

Még San Francisco-i viszonylatban is elképesztően drága hirdetést adott fel valaki

Nem egy luxuslakásról van szó, csodás kilátással az öbölre, hanem „csak” egy parkolóhelyről.

Márciusban egy friscói ingatlantulajdonos 90 ezer dollárért (36 millió forintért) kínálta eladásra a parkolóhelyét, amit biztonságosként hirdetett, mindössze egy háztömbnyire az Oracle Parktól, a San Francisco Giants baseballcsapatának otthonától.

„Ha 200 ezer dollárt költesz egy luxusautóra, miért ne költhetnél kilencvenezret arra, hogy biztonságos helyen tartsd?” – tette fel a kérdést Bill Williams, a telket értékesítő ingatlanügynök.

A parkolóhely a város South Beach nevű negyedében egy társasház alatti garázsban található. Tíz évvel ezelőtt 85 ezer dollárért (34 millió forintért) vásárolta a tulajdonosa, és most, New Yorkba költözése után szeretné eladni a parányi darabot. A leendő vevőnek egyébként körülbelül 1800 dollárnyi (kb. 720 ezer forintnyi) adót és lakástulajdonosi társulási díjat is fizetnie kell.

A 90 ezer dolláros ár bőven a csillagászati kategóriába sorolható, és majdnem megfelel egy egyszermélyes San Francisco-i háztartás átlagjövedelmének. Az összeg nagyjából annyi, mintha harminc éven keresztül fizetnénk napi néhány órányi parkolásért.

Az egekbe szökő árak ellenére szakértők szerint San Franciscóban teltház van a parkolóhelyeket tekintve. A San José Állami Egyetem 2022-es tanulmányából kiderül, hogy a Bay Area 15 millió parkolóhellyel rendelkezik, egy főre pedig közel két parkolóhely jut, amit ha egymás mellé raknánk, 2,3-szor megkerülnék a Földet.

Ha a régió parkolási területének akár csak egy százalékát is lakásokká alakítanák át, az 12 ezer lakást jelentene, míg öt százalék áthelyezésével közel 70 ezer lakást lehetne felhúzni – állapította meg a tanulmány.

San Francisco régóta az Államok legdrágább lakáspiacai közé tartozik.

San Franciscót nem hiába tartják izgalmas és változatos városnak, ha egy szállodáján belül is ennyiféle stílusjeggyel megrajzolt hangulatba ütközik a vendég, mint a Tilden Hotelben.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

parkolóhely | amerika | hirdetés | drága | san francisoc

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram