A hétvégén ebben a városban gyűlnek össze a gazdagok, ezer magánrepülőt várnak

Ezen a hétvégén rendezik meg Las Vegasban az amerikaifutball legfőbb eseményét, a Super Bowlt. Ez pedig sok egyéb mellett rekordszámú magánrepülőt jelent.

Február 7. és 12. között a megszokottnál háromezer-ötszázzal több fel- és leszállásra számítanak a város három repterén, melyek jelentős részét magánrepülők adják. Várhatóan ötszáz magánrepülő fog parkolni a helyi repülőtereken, készen arra, hogy stílusosan szállítsa a gazdag utazókat a Super Bowl-meccsre és vissza.

De várhatóan még többen érkeznek és indulnak parkolás nélkül a Harry Reid, a North Las Vegas és a Henderson reptéren. A zsúfoltságot tovább fokozza, hogy a Super Bowl előtt még egy LIV Golf-versenyt is itt rendeznek meg.

A 2023-as Super Bowl másnapján az arizonai Phoenixből 931 magángép szállt fel, ami majdnem a duplája a 2022-es Super Bowl utáni 592-nek.

Egy átlagos februári napon Phoenixből naponta 190 magánrepülőgép indul, vagyis a sportesemény miatt a szokásosnál ötször nagyobb volt a repülőgép-forgalom. A WingX repülés adatszolgáltató szerint az Egyesült Államokban nagyon nagy a keresletet a magánrepülők iránt 2024-ben. Bár ez még nem éri el a huszonnégy hónappal ezelőtti csúcsokat, még mindig 10 százalékkal magasabb, mint a járvány előtti szintek.

Mondani sem kell, ezek a magánrepülőzések nem kis kibocsátással járnak. Egy ilyen megaesemény légi közlekedésből és energiafelhasználásból adódó napi szennyezése legalább a duplája az átlagosnak. Valószínűleg Taylor Swift is magánrepülővel érkezik, hogy megnézze barátját, Travis Kelce-t a Kansas City Chiefs játékosát, akárcsak a félidei szórakoztatást biztosító művészek, Usher és Justin Bieber.

A magánrepülők beáramlására reagálva a Légügyi Hatóság repülési korlátozásokat vezet be, amelyekre a Las Vegas közelében repülő könnyű légijárművek pilótáit is figyelmezteti.

2022-ben rekordot döntött a magánrepülős utak száma, és ezzel a kibocsátás 2021-hez képest több mint kétszeresére nőtt.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

las vegas | magánrepülő | magángép | SuperBowl

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom