A sütőtökös rizottó egyszerre lehet egy tökéletes húsmentes főétel, de köret is, amely méltó társa lesz bármelyik steaknek. Ez a különleges fogás az ősz minden ízét magában hordozza, így aztán valóban kihagyhatatlannak bizonyul.
Hozzávalók a rizottóhoz:
- 350 g sütőtök
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 300 g rizottó rizs
- 720 ml alaplé
- 25 g parmezán
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet bors
Elkészítése:
- Hámozzuk meg a sütőtököt, kanalazzuk ki a belsejét és vágjuk kockára!
- Egy közepes serpenyőbe beletesszük az olajat és a vajat, felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd beletesszük a sütőtököt is. Öt percig lefedve főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul, majd pürésítjük.
- Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig gyakran keverve összefőzzük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. Mindig egy keveset adunk hozzá, elkeverjük, majd amikor elfőtt, ismét öntünk belőle egy adagot.
- Miután a rizs megfőtt és az alaplé is felszívódott, összekeverjük a parmezánnal, végül szerecsendióval és borssal ízesítjük.
- Tökéletesre sütött steakkel tálaljuk.
A tökéletes rizottó elkészítésének vannak további praktikái is, amiket mindenképpen érdemes betartani ahhoz, hogy a végeredmény valóban éttermi színvonalú legyen.
(Fotók: Getty Images)
rizottó | steak | sütőtök | receptFOLYTASD EZZEL
Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet
Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!