Close
Sütőtökös rizottóval dobd fel a steakedet!

Sütőtökös rizottóval dobd fel a steakedet!

A sütőtökös rizottó egyszerre lehet egy tökéletes húsmentes főétel, de köret is, amely méltó társa lesz bármelyik steaknek. Ez a különleges fogás az ősz minden ízét magában hordozza, így aztán valóban kihagyhatatlannak bizonyul.

Hozzávalók a rizottóhoz:

  • 350 g sütőtök
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 300 g rizottó rizs
  • 720 ml alaplé
  • 25 g parmezán
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

  1. Hámozzuk meg a sütőtököt, kanalazzuk ki a belsejét és vágjuk kockára!
  2. Egy közepes serpenyőbe beletesszük az olajat és a vajat, felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd beletesszük a sütőtököt is. Öt percig lefedve főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul, majd pürésítjük.
  3. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig gyakran keverve összefőzzük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. Mindig egy keveset adunk hozzá, elkeverjük, majd amikor elfőtt, ismét öntünk belőle egy adagot.
  4. Miután a rizs megfőtt és az alaplé is felszívódott, összekeverjük a parmezánnal, végül szerecsendióval és borssal ízesítjük.
  5. Tökéletesre sütött steakkel tálaljuk.

A tökéletes rizottó elkészítésének vannak további praktikái is, amiket mindenképpen érdemes betartani ahhoz, hogy a végeredmény valóban éttermi színvonalú legyen.

(Fotók: Getty Images)

rizottó | recept | sütőtök | steak

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram