Close
Elfogták a szökésben lévő óceánjárókat a Bahamákon

Elfogták a szökésben lévő óceánjárókat a Bahamákon

Úgy tűnik, véget ért a Crystal Cruise óceánjáróinak „bujkálása”.

A helyi hatóságok őrizetbe vették a Crystal Cruise két óceánjáróját, a Crystal Symphonyt és a Crystal Serenityt, melyek a Bahamákon található Freeportban horgonyoztak.

A Symphonynak Miamiban kellett volna kikötnie január 22-én, de amikor kiadták az elfogatóparancsot ellene, az eredeti terveket módosítva a Bahamákra hajózott több száz utassal a  fedélzetén,  hogy elkerülje a letartóztatást. A Crystal Serenitynek eközben Arubán kellett volna befejeznie a körutazását, de ott nem engedték kikötni, úgyhogy testvérhajójával együtt Biminiben talált átmeneti menedékre, az utasoknak pedig felajánlották, hogy átkompozhatnak Floridába, de ezzel a lehetőséggel nem mindenki akart élni. Mindemellett egy harmadik hajót is letartóztattak, a Crystal Endeavourt, miután befejezte argentin körútját.

Crystal Endeavor
A Crystal Endeavor

A Crystal Cruises anyavállalatát a múlt hónapban felszámolták, az elfogatóparancsot pedig azután adták ki, hogy a Peninsula Petroleum Far East keresetet nyújtott be azt állítva, hogy a Genting Hong Kong tulajdonában lévő Crystal Cruises és Star Cruises 3,4 millió dolláros üzemanyag-tartozást halmozott fel, melyből 1,2 millió dollár a Crystal Symphony-hoz kapcsolódik.

Mint a legénység Twitteren közzétett üzenetéből kiderül, a Symphony kapitánya hangosbemondón keresztül közölte a hírt, mely így hangzott:

A hajót a helyi hatóságok lefoglalták néhány kifizetetlen számla miatt. Ez sajnálatos hír, de várható volt.”

A Crystal Symphony

A Crystal közleményben azt írta, jelenleg nem tudnak nyilatkozni a folyamatban lévő jogi ügyekről. A Crystal Serenity és a Crystal Symphony útjai a múlt hónapban véget értek, és nincsenek utasok a fedélzetükön. Mint hozzátették, a legénységről gondoskodnak, egyágyas szobákban, részben a vendégkabinokban helyezték el őket, és használhatják a különböző kényelmi szolgáltatásokat. A személyzet tagjainak minden juttatást kifizettek, és minden szerződéses kötelezettségüket teljesítik.

A Crystal Serenity

 A hajók utasait végül a floridai Fort Lauderdaleben található Everglades kikötőbe szállították. Hogy a hajókkal mi fog történni, azt egyelőre nem tudni, de úgy tűnik, hogy a Crystal Cruises egy időre lehúzhatja a redőnyt. A szervezet honlapja szerint a tengerhajózást április, a folyami hajózást május végéig felfüggesztették, és a hírek szerint az egyik hajót eladják az adósság törlesztésére.

Míg a Crystal Cruises felől ezek a nem túl biztató hírek érkeztek, más társaságok háza táján nem állt meg az élet. A Royal Caribbean például nemrég indította útjára a minden eddiginiél nagyobb óceánjáróját.

(Források: travelweekly.com, miamiherald.com, thecut.com, képek: crystalcruises.com)

Crystal Endeavour | elfogatóparancs | Crystal Serenity | Crystal Cruises | Crystal Symphony

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hivatalos: ezek a világ legjobb légitársaságai

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram