Újgenerációs laboratóriumként született újjá ez a csodálatos szuperjacht

A Gene Chaser támogatni fogja a Gene Machine szuperjachtot az emberiség számára legfontosabb tudományos kutatások elvégzésében.

A Damen Yachting korábban már óceánra bocsátott egy igen innovatív hajót, a Gene Chasert, ami létfontosságú tudományos kutatások végzésére született.

Ennek tökéletes párja a Gene Machine, ami ugyanolyan produktív és stílusos, mint elődje.

A hihetetlen szuperjacht február végén indult el Hollandiából, és jelenleg az Atlanti-óceánon hajózik, hogy találkozzon anyahajójával.

A két hajó a világ egyik vezető tudósa és feltalálója, Dr. Jonathan Rothberg tulajdonában van. Az ötvennyolc éves biotechnológiai vállalkozó a közelmúltban egy harmincperces Covid–19-tesztkészlet kifejlesztésén dolgozott a fedélzetén, és eltökélt célja, hogy a hajókat újgenerációs laboratóriumként használja az emberiség legnagyobb kihívásainak kezelésére, így a globális felmelegedés elleni küzdelemben, valamint az óceánok és a levegő megtisztításában.

A Gene Chaser tavaly még Blue Ocean néven szelte a habokat, azóta teljes körű felújításon esett át, hogy megfeleljen Rothberg szigorú elvárásainak. A laboratóriumok mellett vannak benne konferenciákra és oktatási célokra kialakított területek is, emellett összesen nyolc vendégkutató, négy főállású tudós, valamint hétfős személyzet számára biztosít minden igényt kielégítő szálláshelyet. A fedélzetén motorcsónakok, leszállóhajók és daru is található.

Ezzel szemben az MS Thurgau békeidőben egy sétahajó, amely a Boden-tavon, Németország, Ausztria és Svájc határán szállít a tó szépségében gyönyörködni kívánó utasokat. Az ötszáz személyes sétahajó a járvány ideje alatt használaton kívülre került, most azonban ismét munkába áll: oltóközponttá alakítják át.

(Fotók: Damen Yachting)

laboratórium | covid | jacht | kutatólaboratórium | hajó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom