Close
Az otthonunk és az irodánk is lehet a gép, amely a Concorde nyomdokaiba akar lépni

Az otthonunk és az irodánk is lehet a gép, amely a Concorde nyomdokaiba akar lépni

A kanadai Bombardier is bejelentkezett a világ leggyorsabb repülőjének címéért, ám emellett teljesen új szintre is emelnék az élményt.

A cég mindjárt két géppel is pályázik a világ leghosszabb hatótávú üzleti gépének titulusára. Az egyik a Global 7500, amely a vállalat honlapja szerint nemcsak a hangsebességet elérő gyorsaságával hódít, hanem igencsak fényűző időtöltést is kínál.

A kabinban négy lakosztály, konyha és személyzeti lakosztály is van, mint írják, a tervezésnél arra törekedtek, hogy az otthon és az iroda kiterjesztéseként is tekinthessenek rá az utasok.

Hasonlóan jól felszerelt kabinnal büszkélkedhet a 7500-as modell továbbfejlesztett változata, a Global 8000, amelyre a tervek szerint 2025-től lehet felszállni.

Maximum tizenkilenc utas fér el benne, a hatótávolsága pedig 14800 kilométer.

Előnyként említi még a cég a 885 méteres utazómagasságot, amin kényelmesebben érezhetik magukat az utasok, különösen hosszabb távú repüléseken.

A Global 7500 már huszonöt tesztrepülésen van túl, míg a Global 8000-et még csak öt alkalommal emelték a levegőbe. A gépek különlegessége, hogy fenntartható üzemanyaggal repülnek.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen volt régen Concorde-dal repülni. Ez a szuperszonikus gép viszont már a jövő, amellyel az űrön keresztül utazhatunk Peking és New York között.

(Forrás: CNN, Bombardier, képek: Bombardier)

szuperszonikus | repülőgép | luxus | bombardier | hangsebesség

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram