Close
Az otthonunk és az irodánk is lehet a gép, amely a Concorde nyomdokaiba akar lépni

Az otthonunk és az irodánk is lehet a gép, amely a Concorde nyomdokaiba akar lépni

A kanadai Bombardier is bejelentkezett a világ leggyorsabb repülőjének címéért, ám emellett teljesen új szintre is emelnék az élményt.

A cég mindjárt két géppel is pályázik a világ leghosszabb hatótávú üzleti gépének titulusára. Az egyik a Global 7500, amely a vállalat honlapja szerint nemcsak a hangsebességet elérő gyorsaságával hódít, hanem igencsak fényűző időtöltést is kínál.

A kabinban négy lakosztály, konyha és személyzeti lakosztály is van, mint írják, a tervezésnél arra törekedtek, hogy az otthon és az iroda kiterjesztéseként is tekinthessenek rá az utasok.

Hasonlóan jól felszerelt kabinnal büszkélkedhet a 7500-as modell továbbfejlesztett változata, a Global 8000, amelyre a tervek szerint 2025-től lehet felszállni.

Maximum tizenkilenc utas fér el benne, a hatótávolsága pedig 14800 kilométer.

Előnyként említi még a cég a 885 méteres utazómagasságot, amin kényelmesebben érezhetik magukat az utasok, különösen hosszabb távú repüléseken.

A Global 7500 már huszonöt tesztrepülésen van túl, míg a Global 8000-et még csak öt alkalommal emelték a levegőbe. A gépek különlegessége, hogy fenntartható üzemanyaggal repülnek.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen volt régen Concorde-dal repülni. Ez a szuperszonikus gép viszont már a jövő, amellyel az űrön keresztül utazhatunk Peking és New York között.

(Forrás: CNN, Bombardier, képek: Bombardier)

repülőgép | szuperszonikus | luxus | bombardier | hangsebesség

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom