Close
Így lehet tökéletes otthont varázsolni egy embernek tizenhét négyzetméteren

Így lehet tökéletes otthont varázsolni egy embernek tizenhét négyzetméteren

Ha már A Little Design névre hallgat egy iroda, ne lepődjünk meg, hogy egy helytakarékos, aranyos kis lakást rendez be egy korábbi zongorastúdió helyén.

Nem elég, hogy mindössze 17,6 négyzetméteres és csupán 3,4 méter magas ez a tajpeji kuckó, egy ott maradt betongerenda is leszűkíti a lehetőségeket.

A belvárosi lakás tulajdonosa gyakran tartózkodik külföldön, így hát nem nagyon van szüksége nagyobb otthonra ennél, bár az újratervezés előtt kevésnek bizonyult számára ez a 17,6 négyzetméter. A méretes ágya, a szükséges élettér és a holmijaira szánt tárolók nem fértek el ennyi ekkora területen, plusz a fürdőszoba túl sok helyet foglalt el, a konyha pedig szűkösnek tűnt.

Éppen ezért az egész lakást újrastrukturálták, és másképp osztották fel a helyiségeket: a praktikusság érdekében például megcserélték a konyhát és a fürdőt.

Helytakarékossági okokból a mosógépet, a tűzhelyet és a hűtőt beépítették a konyha falába, a gyakrabban előkerülő konyhai tárgyakat közvetlenül kéz alá helyezték, ellenben a ritkábban használt dolgokat magasabb tárolóba rejtették.

Az egész átrendezéssel talán a fürdőszoba járt a legjobban: annak ellenére, hogy kisebb lett, cserében jobban szellőzik, és csak úgy ömlik be a napfény rajta, a csúsztatható tükörajtajának köszönhetően pedig tágasabbnak tűnik.

A hálórész a félemeleten kapott helyet egy asztalos fiók társaságában, míg a nappaliban egy ággyá alakítható kanapé terpeszkedik (hívhatjuk kis túlzással vendégszobának is), egy falból kihajtható asztal és cipősszekrény társaságában.

Tajpejben a rendkívül magas lakásárak miatt egyre elterjedtebbek az ehhez hasonló mikrokérók, melyek ugyan nem oldják meg a lakhatási gondokat Tajvanban, de egy élhető alternatívát kínálnak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom