Close
Tavasszal szinte fillérekért vonatozhatunk Madridból Barcelonába

Tavasszal szinte fillérekért vonatozhatunk Madridból Barcelonába

Vagy fordítva.

Eredetileg 2021 tavaszán indították volna az új járatokat a két világváros között, de várhatóan csak májusban gördül ki az első szerelvény Madridból vagy Barcelonából, hogy aztán Zaragoza és Tarragona érintésével célba érjen.

A vonatokat az Ouigo Spain üzemelteti. A társaság árstruktúrája a fapados légitársaságokéhoz hasonlóan működik majd: a kényelmi felszereléseket vagy eltávolították a kocsikból, vagy csak felár ellenében lehet hozzájuk jutni, a jegyeket legalább négy órával az indulás előtt kell megvásárolni, a fedélzetre felvihető poggyászt pedig korlátozzák. Cserébe a jegyárak igencsak vonzónak tűnnek:

már kilenc eurótól kaphatóak.

Az Ouigo naponta öt oda-vissza utat szervez Barcelona és Madrid között. Kezdetben csupán ezen az útvonalon érhető el a szolgáltatásuk, de a tervek szerint Spanyolország egész területét behálóznák, és indítanának vonatokat például Valenciába, Alicantéba és Andalúzia számos városába is.

Az utóbbi években az olcsó repjegyárak miatt kicsit háttérbe szorult vonatozás hamarosan újra népszerű lehet, hiszen nemcsak kényelmesebb, hanem klíma- és környezetbarátabb módja is az utazásnak, nem beszélve a koronavírus-járvány okozta megváltozott körülményekről.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

szerelvény | járat | vonat | közlekedés | olcsó

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram