Ez a meglepő, hétköznapi hozzávaló mennyeivé varázsolja a legegyszerűbb teát is

Egy amerikai kutató könyvet írt a tea kémiájáról, és meglepő tanácsot adott a teakedvelőknek. 

Michelle Francl azt állítja, hogy a trükköt egy nyolcadik századi kínai kéziratból leste el, és a saját konyhájában próbálta ki. A tanács szerint egy egészen apró csipet sót kell adni a teához. Ha bizonyos süteményreceptekre gondolunk, talán nem tűnik olyan meglepőnek ez a felvetés, mint amilyennek első hallásra hangzik, de a professzornő a BBC cikkében el is magyarázza, mire jó a só.

Mint mondja, a hozzávaló gátolja azt a receptort, amellyel a tea kesernyés ízét érezzük. Ehhez pedig tényleg elég egy szinte kimutathatatlan mennyiség is.

Ez nem olyan, mintha cukrot adnánk hozzá. Nem fogjuk érezni a só ízét"

nyugtat meg mindenkit, akinek fenntartásai lennének.

A teaszakértő azt is javasolja, hogy filteres helyett leveles teát használjunk, és folyamatosan kevergessük, hogy a leveleket a lehető legjobban átitassa a víz és adott esetben a tej. Egy kis citromlével ugyanakkor az ital felszínén olykor megjelenő hártya képződésének vehetjük elejét.

További javaslatai között szerepel, hogy alacsony, vastag bögrébe töltsük a teát, így tovább marad meleg, de érdemes előtte a börgét is felmelegítenünk. A legfontosabb tanácsa azonban az, hogy a teához soha ne melegítsük a vizet mikróban, mert így az eredmény nem lesz olyan finom.

Korábban mi is összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt a tökéletes tea elkészítéséhez, itt pedig arról olvashatsz, hogy miért érdemes már ma elkezdened gyömbérteát inni. Ha pedig a tea legmagasabb szintje érdekel, olvasd el ezt a cikkünket!

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

hozzávaló | | legfinomabb | tea | teakészítés

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, melyik az a tíz város, ahol a legjobb ételeket kóstolhatod

Quentin Tarantino új dobásával minden filmrajongó elismerését kivívja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom