Telefonmentes övezetté nyilvánították ezt az európai nyaralószigetet

Arra buzdítják a nyaralókat, hogy kapcsolják ki az okoseszközeiket, álljanak meg egy pillanatra és élvezzék a természetet.

A Finn-öbölben, Kotka városának közelében, található Ulko-Tammio az ország negyvenegy nemzeti parkjának egyike, és csak vízi úton megközelíthető. Emberek nem laknak rajta, de a hely számos ritka madárnak és növénynek ad otthont, amelyeket a látogatók a sziget természetjáró ösvényeiről vagy madármegfigyelő-tornyából szemlélhetnek meg.

Most pedig Ulko-Tammio a világ első telefonmentes nyaralószigetének vallja magát.

A szigor azonban nem túl nagy, a turisták ugyanis önkéntes alapon vehetnek részt a digitális detoxban, és a szigetet lefedi a mobilhálózat is. A területet kezelő Parks & Wildlife Finland azonban reméli, hogy a kampány hatására a turisták a zsákban hagyják a telefonjukat, és inkább a növény- és állatvilággal, valamint a többi látogatóval veszik fel a kapcsolatot.

A természet felfedezése és a személyes találkozások javítják a hangulatot és a jóllétet"

- mondta Sari Castrén, a finn Egészségügyi és Jólléti Intézet pszichológusa. Mint hozzátette, rengeteg időt töltünk azzal, hogy görgetjük a hírfolyamot, ha viszont tartunk egy rövid szünetet, több időnk marad az új élményekre. Aki úgy érzi, pont egy ilyen digitális detoxra vágyik, a szigeten sátrakban vagy faházban tölthet el néhány telefonmentes éjszakát.

Bár itt a részvétel teljesen önkéntes, létezik egy város, ahol tényleg tilos a mobiltelefon, a tévé és a wifi is. Ha pedig igazán ki akarsz kapcsolni a nyaralás alatt, nemcsak a telefont érdemes letenned, íme, még néhány tanács, ami segíthet, hogy magad mögött hagyd a hétköznapi gondokat.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

sziget | Ulko-Tammio | telefonmentes | finnország | digitális detox

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom