Tíz krémes, nyári leves, amit csak imádni lehet

Bár a krémlevesek elsősorban az őszi-téli időszakban kerülnek az asztalra, a nyári szezon is felvonultat olyan fantasztikus zöldségeket és gyümölcsöket, amikből tökéletes, hűsítő fogás készíthető.

Összeállításunkban hidegen és melegen egyaránt fogyasztható levesek is szerepelnek, így mindenki megtalálhatja a maga felfrissülését leginkbb segítő ételt.

Sangrita leves

A friss paradicsomlevet és a narancslevet ötvöző hideg levest a sangrita nevű mexikói ital ihlette. Elkészítése rendkívül egyszerű: a paradicsomlevet ízlésünk szerinti mennyiségű narancslével keverjük össze, hozzáadunk annyi édesítőszert, amennyi jólesik, mehet bele egy pici só és máris tálalhatjuk. Levesbetétnek remek választás az avokádó és a mikrozöldek is.

Paprikás édeskömény leves

A kápia paprikát sütőben megsütjük, lehúzzuk a héját, majd pürésítjük. Felengedjük alaplével, hozzáadunk ízlésünknek megfelelő mennyiségű édesköményt, majd egy kevés joghurttal behabarjuk.

Kukoricás húsleves

A forró húslevesnek a csemegekukorica ad nyárias hangulatot. Nincs más dolgunk, minthogy a klasszikus húslevesbe kisebb darabokra vágott kukoricát is belefőzzünk. A végeredmény igazán különleges lesz.

Uborkaleves

Az uborka és a kapor nyerő kombinációján alapuló ételek biztos sikerek – nem véletlenül vált a tzatziki a világ egyik legnépszerűbb salátájává. Leves formában is igazán frissítő fogás, amit percek alatt megsüthető garnélával tehetünk még dúsabbá és laktatóbbá.

Nyári friss paradicsomleves

Ennek a krémes, finom, friss paradicsomlevesnek a titka, hogy egy pici lilahagyma is kerül bele, amely csökkenti a paradicsom savasságát. De persze fokozhatjuk az ízvilágát további zöldfűszerekkel, pirított csicseriborsó-betéttel is.

Hideg görögdinnyeleves

Ha leturmixoljuk a görögdinnyét, egyetlen perc alatt hideg levest kapunk. Érdemes azonban kicsit megbolondítanunk lime lével, pirított magvakkal vagy további gyümölcsökkel, hogy változatos textúrát kapjunk.

Selymes cukkini leves

A kockára vágott cukkinit felöntjük alaplével, hozzáadunk egy fej vöröshagymát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel vagy turmixgépbe öntve homogén állagúra pürésítjük, főzőtejszínnel besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Hidegen tálaljuk.

Zöldfűszeres paradicsomleves cipóban

A hagyományos paradicsomlevest készítsük ezúttal kevésbé édesre, fűszerezzük friss bazsalikommal és kakukkfűvel, miután elkészült, kovászos cipóban tálaljuk!

Klasszikus meggyleves

A hagyományos magyar meggyleves tökéletes választás ebédre, uzsonnára, vacsorára, főételnek, sőt, akár még desszertnek is. Mindenkinek megvannak a maga praktikái az elkészítésére, sokan pudinggal habarják be, míg mások tejszínhabbal fogyasztják. De lehet, hogy ezúttal egy gombóc vanília fagylalt kerül majd bele?

Nyári tökleves bazsalikommal

A cukkinileves mintájára bármilyen szezonális tökből elkészíthető ez a krémleves, amit egy hatalmas adag friss bazsalikommal ajánlott ízesíteni.

Nem volt elég a hűsítő étel-ötletekből? Ebben a cikkünkben hat olyan jeges desszertet mutatunk be, ami bearanyozza a legmelegebb napot is, itt pedig a szezon sztárgyümölcséből, a dinnyéből készítettünk öt frissítő italt.

(Fotók: Getty Images)

leves | krémleves | kánikula | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom