Tíz krémes, nyári leves, amit csak imádni lehet

Bár a krémlevesek elsősorban az őszi-téli időszakban kerülnek az asztalra, a nyári szezon is felvonultat olyan fantasztikus zöldségeket és gyümölcsöket, amikből tökéletes, hűsítő fogás készíthető.

Összeállításunkban hidegen és melegen egyaránt fogyasztható levesek is szerepelnek, így mindenki megtalálhatja a maga felfrissülését leginkbb segítő ételt.

Sangrita leves

A friss paradicsomlevet és a narancslevet ötvöző hideg levest a sangrita nevű mexikói ital ihlette. Elkészítése rendkívül egyszerű: a paradicsomlevet ízlésünk szerinti mennyiségű narancslével keverjük össze, hozzáadunk annyi édesítőszert, amennyi jólesik, mehet bele egy pici só és máris tálalhatjuk. Levesbetétnek remek választás az avokádó és a mikrozöldek is.

Paprikás édeskömény leves

A kápia paprikát sütőben megsütjük, lehúzzuk a héját, majd pürésítjük. Felengedjük alaplével, hozzáadunk ízlésünknek megfelelő mennyiségű édesköményt, majd egy kevés joghurttal behabarjuk.

Kukoricás húsleves

A forró húslevesnek a csemegekukorica ad nyárias hangulatot. Nincs más dolgunk, minthogy a klasszikus húslevesbe kisebb darabokra vágott kukoricát is belefőzzünk. A végeredmény igazán különleges lesz.

Uborkaleves

Az uborka és a kapor nyerő kombinációján alapuló ételek biztos sikerek – nem véletlenül vált a tzatziki a világ egyik legnépszerűbb salátájává. Leves formában is igazán frissítő fogás, amit percek alatt megsüthető garnélával tehetünk még dúsabbá és laktatóbbá.

Nyári friss paradicsomleves

Ennek a krémes, finom, friss paradicsomlevesnek a titka, hogy egy pici lilahagyma is kerül bele, amely csökkenti a paradicsom savasságát. De persze fokozhatjuk az ízvilágát további zöldfűszerekkel, pirított csicseriborsó-betéttel is.

Hideg görögdinnyeleves

Ha leturmixoljuk a görögdinnyét, egyetlen perc alatt hideg levest kapunk. Érdemes azonban kicsit megbolondítanunk lime lével, pirított magvakkal vagy további gyümölcsökkel, hogy változatos textúrát kapjunk.

Selymes cukkini leves

A kockára vágott cukkinit felöntjük alaplével, hozzáadunk egy fej vöröshagymát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel vagy turmixgépbe öntve homogén állagúra pürésítjük, főzőtejszínnel besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Hidegen tálaljuk.

Zöldfűszeres paradicsomleves cipóban

A hagyományos paradicsomlevest készítsük ezúttal kevésbé édesre, fűszerezzük friss bazsalikommal és kakukkfűvel, miután elkészült, kovászos cipóban tálaljuk!

Klasszikus meggyleves

A hagyományos magyar meggyleves tökéletes választás ebédre, uzsonnára, vacsorára, főételnek, sőt, akár még desszertnek is. Mindenkinek megvannak a maga praktikái az elkészítésére, sokan pudinggal habarják be, míg mások tejszínhabbal fogyasztják. De lehet, hogy ezúttal egy gombóc vanília fagylalt kerül majd bele?

Nyári tökleves bazsalikommal

A cukkinileves mintájára bármilyen szezonális tökből elkészíthető ez a krémleves, amit egy hatalmas adag friss bazsalikommal ajánlott ízesíteni.

Nem volt elég a hűsítő étel-ötletekből? Ebben a cikkünkben hat olyan jeges desszertet mutatunk be, ami bearanyozza a legmelegebb napot is, itt pedig a szezon sztárgyümölcséből, a dinnyéből készítettünk öt frissítő italt.

(Fotók: Getty Images)

krémleves | nagy sztori | kánikula | leves

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés