Sokkolta a társaság tagjait, amikor meglátták, mennyi pénzért vágták fel a szülinapi tortájukat Olaszországban

Mostantól érdemes alaposan utánanézni az olasz vendéglátóhelyek "rejtett szolgáltatásainak".

Sokkolta egy szicíliai étterem vendégeit, amikor a személyzet húsz eurót (hétezerhatszáz forintot) kért a születésnapi tortájuk felszeleteléséért. A közösségi média platformokon gyorsan el is terjedt a fotó a számláról, melyen a "20 € x Servizio Torta", azaz "20 € x tortaszerviz" díjat számoltak fel.

A pluszdíj így majdnem egy eurót jelentett jelenlévőként, mindez annak fejében, hogy a társaság száznál is több eurót költött pizzára, borra, sörre és vízre.

A palermói étterem nevét nem hozták nyilvánosságra, de sokan értetlenül állnak a túlzónak tűnő kiszolgálási díj előtt.

"Egy olaszországi családnak húsz eurót számoltak fel azért, mert húsz szeletre vágtak fel egy tortát, amit ők maguk vásároltak" – áll az eredeti tweetben a számla fotója mellett. "Ha ez nem hivatali visszaélés, akkor vajon mi az?"

Egy hozzászóló szerint az eset "teljesen felháborító".

Nem ez az első ilyen sztori, hogy egy olasz étterem váratlan szervizdíjat számol fel a vendégeknek. Egy brit turista nemrég igencsak dühös lett, miután két eurós díjat számoltak fel az éttermi számláján szendvicsének félbevágásáért.

A meg nem nevezett utazó az olaszországi Comói-tó mellett fekvő Gera Lario városában, a Bar Pace bárban vacsorázott, amikor az eset történt. A nyugtát átolvasva vette észre a két eurós „diviso da meta”, azaz „félbevágás” díjat.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

szerviz | felvágás | olaszország | torta | pluszdíj

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa