Mostantól érdemes alaposan utánanézni az olasz vendéglátóhelyek "rejtett szolgáltatásainak".
Sokkolta egy szicíliai étterem vendégeit, amikor a személyzet húsz eurót (hétezerhatszáz forintot) kért a születésnapi tortájuk felszeleteléséért. A közösségi média platformokon gyorsan el is terjedt a fotó a számláról, melyen a "20 € x Servizio Torta", azaz "20 € x tortaszerviz" díjat számoltak fel.
A pluszdíj így majdnem egy eurót jelentett jelenlévőként, mindez annak fejében, hogy a társaság száznál is több eurót költött pizzára, borra, sörre és vízre.
A palermói étterem nevét nem hozták nyilvánosságra, de sokan értetlenül állnak a túlzónak tűnő kiszolgálási díj előtt.
"Egy olaszországi családnak húsz eurót számoltak fel azért, mert húsz szeletre vágtak fel egy tortát, amit ők maguk vásároltak" – áll az eredeti tweetben a számla fotója mellett. "Ha ez nem hivatali visszaélés, akkor vajon mi az?"
Egy hozzászóló szerint az eset "teljesen felháborító".
Nem ez az első ilyen sztori, hogy egy olasz étterem váratlan szervizdíjat számol fel a vendégeknek. Egy brit turista nemrég igencsak dühös lett, miután két eurós díjat számoltak fel az éttermi számláján szendvicsének félbevágásáért.
A meg nem nevezett utazó az olaszországi Comói-tó mellett fekvő Gera Lario városában, a Bar Pace bárban vacsorázott, amikor az eset történt. A nyugtát átolvasva vette észre a két eurós „diviso da meta”, azaz „félbevágás” díjat.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
pluszdíj | olaszország | szerviz | torta | felvágás
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!