Tüntetők állták el a turisták útját, nem lehet eljutni a világ egyik legnépszerűbb látványosságához

A helyiek a jegyrendszer változtatásai ellen tiltakoznak.

A perui turizmusban már tavaly is nagy fennakadásokat okozott a helyiek elégedetlensége, különösen az Andok déli régiójában, amely az ország hatalmas réziparának kulcsterülete. Szombaton pedig felfüggesztették a Machu Picchuhoz vezető vonat közlekedését, miután tüntetők állták el az utat.

A mostani tiltakozást az váltotta ki, hogy a hatóságok új jegyeladó platformot vezettek be, miután az ikonikus helyszínek túlzsúfolttá váltak.

A helyi utazási szakszervezetek, utazásszervezők és lakosok attól tartanak, hogy az új elektronikus jegyértékesítési platform árt a helyi vállalkozásoknak, mivel privatizálja az eladást és egyetlen céghez irányítja a nyereséget.

A hatóságoknak azután kellett új módszert kidolgozni a látogatók számának ellenőrzésére, miután a látványosságot fenntartó ügynökségek figyelmeztettek a túlzsúfoltságra és arra, hogy túl sok jegy kel el.

A kormány érvelése szerint tehát a januárban bevezetett új platform célja nem más, mint a látogatószám ellenőrzése. Idén ráadásul emeltek is a limiten, ami így napi 4500 lett a tavalyi 3800 után. Szeptemberben ugyanakkor ideiglenesen le kellett zárni a Machu Picchu három területét, amelynek állapota a látogatók tömegei miatt leromlott.

A hatóságok tárgyalásokat kezdtek a tüntetőkkel, és vasárnap Leslie Urteaga kulturális miniszter is a régióba utazott, de a tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre.

Ki gondolná, hogy még manapság is derülnek ki meglepő újdonságok Peru legismertebb látnivalójáról? Pedig úgy tűnik, kicsit másképp alakult a története, mint ahogy eddig tudtuk.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

tüntetők | tüntetés | peru | machu picchu

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom