Bekövetkezett a pilóták rémálma, erre nem lehetett felkészülni

A Lufthansa Austinból Frankfurtba tartó járata hatalmas turbulenciába került Tennessee felett, és kényszerleszállást kellett végrehajtania a Washington DC melletti Dulles Nemzetközi Repülőtéren.

Az Airbus A330-as gépe az indulás után másfél órával körülbelül 11 ezer méteres magasságban repült bele az úgynevezett tisztaidős turbulenciába, ami az egyik legalattomosabb, repülőket fenyegető veszély, mert nincsenek látható időjárási előzményei, így nem lehet rá felkészülni.

Az egyik utas, Susan Zimmerman részletesen mesélt a CNN-nek arról, hogy mit élt át a félelmetes események során.

Mint mondta, épp a vacsora felszolgálásra közben kezdődött az egész, a repülő  először emelkedni kezdett, majd hirtelen több száz métert visszazuhant, pont akkor, amikor ő a mosdóba indult volna.

Úgy érezte, mintha öt másodpercen keresztül szabadesésben lenne, miközben étkészletek, táskák repkedtek mindenfelé, és mindenki attól félt, lezuhan a gép: az emberek sikoltoztak, üvegcsörömpölés hallatszott.

A Dulles Reptér

Mint mondta, ő maga nem sérült meg, de látta, hogy mások nem voltak ilyen szerencsések. Hét utast el kellett látniuk az utaskísérőknek, a személyzet pedig úgy döntött, hogy a biztonság kedvéért leszáll a legközelebbi reptéren, hogy mielőbb orvosi  kezekbe kerüljenek a sérültek. A landolás után mentőcsapat szállt fel a gépre, és az érintetteket a helyi kórházba szállították.

Szerencsére ritkán történik komoly baj egy turbulenciában, de a légörvényeket alighanem mindenki szívesen kihagyná az utazásából. Ha téged is szorongással tölt el a repülés, és főleg a váratlan incidensek gondolata, érdemes meghallgatnod egy pilóta tanácsait.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

kórház | turbulencia | lufthansa | sérülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom