Close
Ez az ország nem kíméli az orosz repülőket

Ez az ország nem kíméli az orosz repülőket

Most már bűncselekménynek minősül, ha orosz gép repül be vagy száll le ott.

Nagy-Britannia volt az első ország, amelyik kitiltotta a légteréből az orosz gépeket, most pedig még tovább szigorít. Szerdán újabb szankciókat jelentettek be, melyek megtiltják a légi közlekedéshez, illetve űrkutatáshoz kapcsolódó áruk Oroszországba irányuló exportját, és lehetővé teszik az orosz gépek lefoglalását.

Most már bűncselekménynek minősül, ha az Egyesült Királyságba orosz gép repül be vagy száll le ott. A tilalom kiterjed minden olyan gépre, amelyet Oroszországgal kapcsolatban álló személyek vagy szervezetek birtokolnak, üzemeltetnek vagy bérelnek. Mint Liz Truss külügyminiszter elmondta, ezek az új intézkedések nagyobb gazdasági fájdalmat okoz Oroszországnak és a Kremlhez közel állóknak.

Törölnek a brit repülőgép-nyilvántartásból minden olyan repülőgépet, amely szankcionált orosz személyekhez és szervezetekhez tartozik.

Grant Shapps közlekedési miniszter elmondta, hogy egy gépet már le is foglaltak, miközben további vizsgálatokat folytatnak. A magánrepülőgépet Roman Abramovics orosz milliárdos egyik barátjával hozták kapcsolatba. “Tudjuk, hogy a gépet Luxemburgban jegyezték be, és nem orosz cég tulajdonában áll. További ellenőrzéseket végzünk, mielőtt elengedjük” – mondta Shapps.

A tilalom a biztosításokra is vonatkozik, vagyis visszavonják a fedezetet a már meglévő kötvényekről, így a brit székhelyű biztosítók nem tudják majd fizetni a meglévő biztosításokra vonatkozó kárigényeket sem ezekben az ágazatokban.

A szankciók drasztikusan megváltoztattak több légi útvonalat, az Aeroflot orosz légitársaság pedig már csak egyetlen országba közlekedik, de természetesen nemcsak a közlekedést érintik az Oroszországgal szembeni korlátozások.  Legutóbb például két ikonikus amerikai cég döntött úgy, hogy bezárja oroszországi egységeit.

(Forrás: reuters.com, képek: Unsplash)

Nagy-Britannia | szankció | légi közlekedés | orosz | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram