Ma újabb földrengés rázta meg Romániát, Magyarországon is érezni lehetett

A tegnapi után ma újabb, 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Románia déli, olténiai részét kedden délután, alig tíz kilométernyire attól a településtől, Zsílvásárhelytől, amelynek a téréségében hétfőn 5,2-es erősségű földmozgást észleltek.

A földrengés negyven kilométeres mélységben történt, az epicentruma a tegnapi rengés térségében, Szörényvártól (Drobeta-Turnu Severin) 56 kilométerre északkeletre, Craiovától 102, Nagyszebentől 120 és Pitesti-től 146 kilométeres távolságra volt.

Az újabb földrengés helyi idő szerint 15 óra 16 perckor következett be, és a földmozgást fél órán belül két kisebb – 3,4-es erősségű – utórengés követte.

Craiova

A román hírtelevíziókban megszólaltatott tanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsílvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg. Craiován az áruházak polcairól palackok borultak le, az emberek Olténia számos településén kirohantak az épületekből. A földmozgást Bukarestben és Kolozsváron is érezni lehetett.

Sérülésekről a földrengés epicentrumához legközelebb található megyeszékhely, Zsílvásárhely polgármestere szerint nem érkezett bejelentés.

Bucharest

Az Időinfó-Metkép Facebook-oldala szerint a rengést Magyarországon, a Dunától keletre is érezni lehetett. Mint hozzáteszik, "a legtöbb jelentés délkeletről érkezik, de akad Budapestről is". A kommentek között volt, aki arról számolt be, hogy egy miskolci emeletes házban rengett alatta a szék, és Szegedről, valamint Hódmezővásárhelyről is érkeztek beszámolók enyhe lökéshullámokról.

(Forrás: Reuters, MTI, képek: Getty Images)

románia | földrengés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom