Ezek az európai nagyvárosok megtiszítják a folyóikat, hogy úszni lehessen bennük

Koppenhága és München nyílt vízi hotspotok lettek – London lehet a következő.

A szabadtéri úszás már évek óta nagy divat a városokban. Sétálva felfedezni egy helyet nagyszerű dolog, de kevés jobb érzés van annál, mint úszni (vagy evezni) egy városban, miközben a körülöttünk tornyosuló épületekben  gyönyörködünk.

A nyílt vízi úszás biztonságossá és elérhetővé tételét illetően néhány európai város már javában a többiek előtt jár.

Vegyük például a szupertiszta vizeiről híres Koppenhágát, ahol a helyiek megmártózhatnak a kikötői fürdőkben és a kijelölt fürdőzónákban.

Ezek közé tartozik az Islands Brygge, amely a központi üzleti negyed közepén található.

Münchenben az elmúlt években egyre kedveltebbé vált az Isarban történő nyílt vízi fürdőzés, miután a 2000-es évek elején megtisztították a folyó nyolc kilométer hosszú szakaszát.

A vizet rendszeresen fertőtlenítik és tisztítják, aminek köszönhetően olyan tiszta lett, hogy a mélyben úszkáló halakat is látni lehet.

Párizs még a 2024-es olimpiai játékok megrendezése előtt ígéretet tett folyója megtisztítására. A Szajna állapotának javítására 2016 óta 1,4 milliárd eurót fordítottak, és a tervek szerint a folyó a játékok idejére úszhatóvá válik. A nyílt vízi és a triatlonversenyeket is ott tartanák, a következő évben pedig öt kijelölt úszóövezetet nyitnának meg.

Bár a Temze örökké zavaros vize miatt nem valószínű, hogy London a fürdőzők paradicsomává válna, de az Egyesült Királyság fővárosában is hasonló tervekről álmodoznak. A Thames Baths fejlesztői nemrégiben sikeres Kickstarter-kampányt indítottak, amelynek célja a folyó szűrt vizével megtöltött úszómedencék lehetséges helyszíneinek megtalálása volt, és a Tower Hamlets-i tanács is belevágott a projektbe. Ha ez megvalósul, akkor vélhetően nagyot fog szólni.

Nemrég megírtuk, hogy az Economist Intelligence Unit közzétette a 2021-es Biztonságos Városok Indexét (Safe Cities Index), melynek élén Koppenhága áll, megelőzve Torontót és Szingapúrt.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

víz | nyíltvízi | úszás | tisztítás | folyó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom