Close
Rekordot döntött a Wizz Air

Rekordot döntött a Wizz Air

Az elmúlt 12 hónap során a Wizz Air gyors hálózatbővítést hajtott végre, aminek meg is lett az eredménye.

Egy év alatt kétszázzal bővült az útvonalak száma 126 európai és kontinensen kívüli célállomáshoz. A bővítéssel ezer fölé emelkedett a légitársaság útvonalainak száma és több mint 190 helyre repülhetnek az utasok.

A légitársaság arról számolt be, hogy júniusban rekordszámú, 4,34 millió utas választotta a járatait, ami 179 százalékos növekedést jelent 2021 júniusának számaihoz képest.

Az útvonalbővítés mellett más változások is történtek, a fenntartható növekedés érdekében a Wizz Air az elmúlt évben 27 ultramodern és hatékony Airbus repülőgépet állított forgalomba. A legújabb technológiákkal felszerelt flotta támogatja a társaságnak azt a célkitűzését, hogy 2030-ig 25 százalékkal csökkentse az utaskilométerenként számított szén-dioxid-kibocsátást.

Hozzájárul ugyanakkor egy másik célhoz is, a Wizz Air ugyanis az évtized végére ötszáz repülőre bővítené a gépparkját. A megrendelés jelenleg 13 A320neo, 255 A321neo és 47 A321XLR repülőgépből áll, valamint 15 A321neo opciós megrendelése és 75 A321neo vásárlási joga is részét képezi, ez összesen 411 repülőgépet jelent. A cég emellett egyetértési nyilatkozatot írt alá az Airbusszal a hidrogénüzemű repülőgép-üzemeltetés lehetőségeinek feltárására.

Mint Trubek Zsuzsa, a Wizz Air szóvivője elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy júniusban rekordmennyiségű utas választotta légitársaságunkat. A légi közlekedési iparág sokat ismételt kihívásai ellenére jelentős mértékben növekedtünk az elmúlt évben, és olyan alapokat raktunk le, melyek a következő évtizedben is biztosítják a Wizz bővülését.”

Mint hozzátette: “Szeretnénk köszönetet mondani hűséges utasainknak, hogy az elérhető viteldíjak, a változatos útvonalhálózat, a fiatal és zöld flottánk, valamint a nagyszerű fedélzeti kiszolgálás miatt továbbra is a Wizz Air-t választják.”

Legutóbb a nyári menetrendi változások, valamint annak kapcsán írtunk a légitársaságról, hogy megcélozza a spirituális turizmust.

(Forrás: Wizz Air, képek: Unsplash, Pixabay)

utasok száma | rekord | légitársaság | 2022 | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Lemaradtál a sarki fényről? Nagylelkű ajándékkal kárpótol a hajótársaság

Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram