Így változtak hétfőtől az ausztriai beutazás szabályai

Tovább csökkent az új fertőzések száma Ausztriában, így lazítottak a belépési korlátozásokon is.

Pénteken 14 085 új fertőzést regisztráltak, ami jelentős csökkenés az egy héttel azelőtti, a koronavírus-tesztek limitálásának bejelentésekor mért új fertőzésszámhoz, ami 23 357 volt. Ennek is köszönhető, hogy

hétfőtől az Ausztriába ingázókra már nem vonatkozik a korábbi 3G-szabály.

Vagyis aki munka, iskola, vagy családlátogatás miatt lépi át a határt, annak nem kell semmilyen igazolást bemutatnia arról, hogy oltott, tesztelt, vagy gyógyult.

Aki viszont az említett feltételeknek nem felel meg, annak a Konzuli Szolgálat honlapja szerint továbbra is  be kell mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén tesztet, oltási igazolást vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolást, ezek hiányában pedig karanténba kell vonulnia.

Bár a turistákra még nem vonatkoznak enyhítések, mégis vakációra csábíthatnak a szomszédba a magas alpesi csúcsok, a lélegzetelállító panorámák és kis hegyi városok.

(Forrás: ORF, képek: Getty Images)

ingázás | ausztria | igazolás | utazás | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom