Végleg bezár a különleges vízű gyógyfürdő

2014 óta működött gyógyfürdő a Paksi Gyógyászati Központ keretén belül, takarékossági okokból azonban tavaly decemberben bezárták, és azóta nem érhetők el a kezelések sem.

Most a város képviselő-testülete véglegesítette a bezárást, attól azonban nem zárkóznak el, hogy egy befektető – aki hajlandó beruházásokat végrehajtani – újranyissa a gyógyfürdőt.

Szabó Péter polgármester ugyanakkor azt is elmondta, hogy szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének.

A medencéket viszont az önkormányzat semmiképpen sem szeretné saját fenntartásban működtetni a későbbiekben sem.

Paks város vezetése 2009-ben döntött arról, hogy a több évtizede fellelt gyógyvíz felhasználására megépíti a gyógyászati intézményt és gyógyfürdőt. Az időközben használhatatlanná vált régi kút mellé ekkor egy újat fúrtak, melynek eredményeként hihetetlenül magas, az országos átlag tízszeresét elérő ásványianyag-tartalmú termálvizet nyertek.

Akadnak azért pozitív példák is a rezsiemelkedés rémének árnyékában, mint ez a legendás fürdő, ami helyi összefogásnak köszönhetően menekült meg, vagy ez az élményfürdő, amelyik zseniális megoldást talált a fűtésköltség csökkentésére.

(Forrás: Napi.hu, Termálfürdő.hu, képek: Paksi Gyógyászati Központ - Gyógyfürdő/Facebook)

gyógyfürdő | takarékosság | rezsiköltség | Paks | bezárás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom