Close
Végleg bezár a különleges vízű gyógyfürdő

Végleg bezár a különleges vízű gyógyfürdő

2014 óta működött gyógyfürdő a Paksi Gyógyászati Központ keretén belül, takarékossági okokból azonban tavaly decemberben bezárták, és azóta nem érhetők el a kezelések sem.

Most a város képviselő-testülete véglegesítette a bezárást, attól azonban nem zárkóznak el, hogy egy befektető – aki hajlandó beruházásokat végrehajtani – újranyissa a gyógyfürdőt.

Szabó Péter polgármester ugyanakkor azt is elmondta, hogy szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének.

A medencéket viszont az önkormányzat semmiképpen sem szeretné saját fenntartásban működtetni a későbbiekben sem.

Paks város vezetése 2009-ben döntött arról, hogy a több évtizede fellelt gyógyvíz felhasználására megépíti a gyógyászati intézményt és gyógyfürdőt. Az időközben használhatatlanná vált régi kút mellé ekkor egy újat fúrtak, melynek eredményeként hihetetlenül magas, az országos átlag tízszeresét elérő ásványianyag-tartalmú termálvizet nyertek.

Akadnak azért pozitív példák is a rezsiemelkedés rémének árnyékában, mint ez a legendás fürdő, ami helyi összefogásnak köszönhetően menekült meg, vagy ez az élményfürdő, amelyik zseniális megoldást talált a fűtésköltség csökkentésére.

(Forrás: Napi.hu, Termálfürdő.hu, képek: Paksi Gyógyászati Központ – Gyógyfürdő/Facebook)

rezsiköltség | takarékosság | bezárás | Paks | gyógyfürdő

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram