Close
Földöntúli nyugalmat áraszt ez a romokra épült, modern iroda

Földöntúli nyugalmat áraszt ez a romokra épült, modern iroda

Egy romos, veracruzi házba lehelt életet az LC Arquitectura stúdió.

Amikor az építészek meglátták az egykor karámokkal és körbefutó utakkal övezett, málladozó házat, tudták, hogy szeretnék a lehető legtöbbet megőrizni az eredeti szerkezetből. Ennek jegyében fogtak a CR Office elnevezésű projektbe, amelynek célja az volt, hogy megmentse az építmény hangulatát és a vele szoros kapcsolatban álló természeti tájat, miközben friss, kortárs atmoszférát kölcsönöz a térnek.

Az eredeti falakat betonnal egészítették ki, a kettőt pedig üveghidak kötik össze, segítve a régi és az új szimbiotikus integrációját.

A nagy üvegablakok, sétányok, belső kertek, és a gyökerekből, kövekből készült szoborbútorok a természettel való kapcsolat folytonosságát biztosítják.

Különböző terekben nyílik alkalom a munkára, a szemlélődésre és a természetben való elmerülésre. A meditatív élményről többek között a növények fölé épült, átlátszó sétányok és a középen található víztükör gondoskodik, amelynek hangjai relaxáló aláfestést biztosítanak a munkához.

A mexikóiaknak úgy tűnik, különös érzékük van ahhoz, hogy királyi hangulatot varázsoljanak oda, ahol mások csak kietlen kopárságot látnak. Bizonyára nem véletlen, hogy ebben az országban találjuk a világ legdrágább Airbnb-jét is.

(Forrás: Designboom, képek: Designboom, LGM Studio/LC Arquitectura/Facebook)

mexikó | veracruz | rom | LC Arquitectura | iroda

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram