Close
Íme 3+1 viselhető okoskamera, melyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Íme 3+1 viselhető okoskamera, melyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Sokan azt gondolják, hogy a viselhető kamerák csak biztonságtechnikai eszközökként vannak jelen a piacon, azonban egyre több más ágazatban is elterjedőben vannak. Ilyen például a logisztika, ahol a kiszállítás igazolásául is szolgálhat a képi felvétel, mely ruházaton elhelyezett kamerával nem jelent plusz munkát a szállítmányozó számára.

A mindennapokba is begyűrűzik azonban, hiszen motorosok, autóvezetők nyomják be a felvétel gombot, mielőtt útnak indulnak, hogy a velük szemben elkövetett szabálytalanságokat, veszélyeztetéseket, vagy éppen természeti értékekben gazdag, látványos útjukat rögzítsék.

Összegyűjtöttünk néhány olyan viselhető okoskamerát, amelyek garantáltan beváltanak minden hozzájuk fűzött reményt.

Opkix One

A kompakt méretű okoseszközök hatalmas előnye, hogy zsebre vágható kivitelezésük miatt bárhova, bármikor magunkkal vihetjük, hogy aztán pillanatok alatt használatba is vehessük őket szükség esetén. Ugyanez igaz az Opkix One-ra is, amely annak ellenére, hogy Full HD kamera, súlya mindösszesen tizenkét gramm.

De nem csak képfelbontása miatt figyelemre méltó, por és vízállóképességének köszönhetően extrém terhelésnek is kitehető. Az eszköz biztonságát az űrtechnológiából ismert speciális alumínium ház szolgálja, kiegészítői pedig lehetővé teszik azt is, hogy szemüvegre csíptessük, esetleg nyakláncként vagy gyűrűként viseljük. A kamera vezeték nélküli csatlakozással továbbítja az általunk rögzített felvételeket az okostelefonunkra, ahonnan aztán letölthetjük, megvághatjuk, vagy éppen rögtön közzé tehetjük a közösségi médiás platformjainkon.

Ára: 295 dollártól

FrontRow

Az élő közvetítés egy nagyszerű módja annak, hogy fontos eseményeket megosszunk barátainkkal, családtagjainkkal, esetleg a széles közvéleménnyel. Sajnos azonban az okostelefonokkal nem mindig tudunk olyan minőségű felvételeket készíteni, amelyek színvonaluk miatt alkalmasak lennének komolyabb platformokon történő közvetítésre.

A FrontRow viselhető kamera azonban nem csak, hogy tökéletes képet készít, de még kézben sem kell tartani használat közben.

Az Android alapú kisméretű okoseszköz beépített Wi-Fi-t és Bluetooth-t, továbbá egy nyolc megapixeles kamerát tartalmaz. Hátoldalán egy két hüvelykes kerek képernyő található egy második, öt megapixeles kamerával, és olyan közvetlen linkekkel, amik segítségével egyetlen gombnyomással indíthatjuk élő közvetítésünket a Facebook-on, a YouTube-on vagy a Twitteren. A kamera akkumulátora közel két órás közvetítést tesz lehetővé teljes töltöttség mellett. Az okoskamerát kabátunkra csíptethetjük, de láncra akasztva nyakunkban is hordhatjuk. Az eszköz fekete és igen divatos rose gold változatban is megvásárolható.

Ára: 400 dollártól

Shonin

Ha biztonsági okokból szeretnénk viselhető kamerát vásárolni, a Shonin eszköze a legjobb választás, mely nagylátószögű POV-felvételek készítését teszi lehetővé.

Az általunk rögzített videót egy, a felhőbe épített LTE-re rögzíti Wi-Fin keresztül, miközben beépített memóriájába is biztonsági másolatot készít.

Ráadásul strapabíró és vízálló kivitelezésének, valamint intelligens kialakításának köszönhetően egy támadás esetén is tovább rögzíti az eseményeket, megteremtve a feltételeket az elkövetők beazonosítására. Az opcionális tartozékok között mágneses klipsz és extra akkumulátor is található. Míg előbbi a ruházatra való ráerősítést teszi lehetővé, addig utóbbi duplájára növeli a rögzíthető felvétel hosszát.

Ára: 150 dollártól

+1 Nubia Alpha

A rugalmas OLED kijelzőn alapuló Nubia Alpha viselhető okostelefon esetében a határok valóban elmosódtak a telefonok és az órák között. A négyhüvelykes készülék 960×192-es képernyője a csuklót körül ölelő fémszalag belsejében helyezkedik el egy öt megapixeles kamerával, egy Snapdragon Wear 2100-as processzorral, egy nyolc gigabájtos tárolóegységgel, egy ötszáz milliamperórás elemmel és egy pulzusmérővel.

A készülék az Android egyedi verzióját futtatja, amely a fényképektől a telefonhívásokon át a szövegekig és a filmlejátszásig számos funkciót támogat. Úgy tudni, hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül Bluetooth-os változata is, melyet két színben, fekete és arany kivitelben tudunk majd megvásárolni.

Ára: 500 dollártól

Ez is érdekelhet:

Close