Nagysebességű vonatok kapcsolhatják össze az Európai Unió fővárosait

Már csak egymillió aláírásra van szükség, hogy megvalósulhasson.

Az Európai Unió Bizottsága úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi a „Valamennyi európai főváros és polgár nagysebességű vasúthálózat révén történő összekapcsolása” elnevezésű európai polgári kezdeményezést, amelynek célja, hogy

megkönnyítse az utazást és lehetővé tegye a gyorsabb közlekedést egyik fővárosból a másikba.

A közlemény szerint a polgári kezdeményezés szervezői arra kérik az Európai Bizottságot, tegyen javaslatot egy olyan kötelező erejű jogi szabályozásra, amelynek célja valamennyi európai főváros nagysebességű vasútvonalakkal való összekötése a meglévő nagysebességű vasúthálózatok összekapcsolása, és – amennyiben azok még nem léteznek – nagysebességű vasútvonalak építése révén.

Az Európai Bizottság eddig nem elemezte a javaslat lényegét, csupán azt vizsgálták, hogy az európai polgári kezdeményezés megfelel-e az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott formai feltételeknek, ez alapján a Bizottság jogilag elfogadhatónak tekinti.

A kezdeményezés regisztrációját követően a szervezőknek hat hónap áll rendelkezésükre, hogy megkezdjék az aláírásgyűjtést.

Ha pedig egy éven belül egymillió aláírást gyűjtenek össze legalább hét uniós tagállamból, a kezdeményezésre a Bizottságnak reagálnia kell.

Rendszeresen számolunk be arról, milyen új vonatutak indulnak Európában, amit egy új társaság forradalmasíthat. Nyártól például szuperolcsó nagysebességű vonattal suhanhatunk Madridból a tengerpartra, és az olasz vonatok is egyre több helyre vihetnek el bennünket.

(Forrás: Schengenvisa.info, fotók: Getty Images)

nagysebességű vonat | vonat | Európai Bizottság | polgári kezdeményezés | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom