Ingyen kap mindenki egy fát ebben az országban, hogy segíthessen a bolygónak

Sokféleképpen lehet – és kell – küzdeni az éghajlatváltozás ellen, Walesben igyekeznek mindenkit bevonni a feladatokba.

Az országban élők lassan elkezdhetnek azon gondolkodni, hogyan csináljanak helyet egy bokornak vagy egy fának az otthonukban, merthogy hamarosan valamennyi walesi lakos egy fát kap a kertjébe, ráadásul teljesen ingyen.

A walesiek 2022-ben a húsz kijelölt átvevőhely egyikén jelentkezhetnek a zöld ajándékért, amelyet aztán hazavihetnek, és elültethetnek, ahová csak akarnak.

A programot az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló terv részeként jelentette be a walesi kormány.

A fák, mint tudjuk, nem csupán új élőhelyeket teremtenek a vadon élő állatok számára, hanem enyhítik az árvizeket és segítenek a levegő tisztításában is.

Walesben remélik, hogy ezzel az akcióval felhívják a figyelmet arra is, hogy az emberek valójában milyen egyszerű módon küzdhetnek otthon a klímaválság ellen.

Wales végső célja, hogy 2030-ig mintegy 43 ezer hektárnyi erdőt telepítsen. 2020-ban mindössze 290 hektárt sikerült, tehát még hosszú út áll előttük.

A nemzeti parkok célja általában az, hogy egy különleges természeti kincs megőrzését segítsék, de Norvégia reméli, kezdeményezésük jó választ adhat a klímaválságra is.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

klímaváltozás | növény | éghajlat | wales | ajándék

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom