Close
Hét lenyűgöző város, amelyek télen mutatják meg legszebb arcukat

Hét lenyűgöző város, amelyek télen mutatják meg legszebb arcukat

Vitathatatlan, hogy bár kevésbé kedvelt évszak, a télnek is megvan a maga vonzereje. Mutatunk is hét csodaszép várost Európából, amelyek a leghidegebb évszakban a legszebbek.  

Colmar, Franciaország

Colmar az elzászi borok fővárosa.

A fenséges ízek kedvelőinek számtalan lehetőséget nyújt a város: macskaköves utcáit járva egy kicsit mindenki belecsöppenhet a mesék világába.

A sok színes, faberakásos ház, a csatornán csónakázó emberek, a rengeteg ünnepi fény egyértelműen érezteti a látogatókkal, hogy a legjobb helyen vannak.

Gruyères, Svájc

A svájci középkori település a Saane völgyének felső részén terül el.

Ott igazi gasztroélményben lehet része az utazóknak. Ha sikerült sorra bejárni a legtitkosabb helyeket, mindenképp érdemes kiaknázni a sí- és turistacentrum adta lehetőségeket is!

Rothenburg, Németország

Az Északnyugat-Bajorországban található Rothenburg eredete a 12. századig nyúlik vissza

A látogatók negyvenkét kaput és tornyot, valamint lenyűgöző várfalakat csodálhatnak meg, ami télen még meseszerűbb, amikor csendben hull a hó, és a városban mindenhol felragyog a fény.

Upernavik, Grönland

A Baffin-öbölben fekvő sziget többek között arról híres, hogy a vikingek által elért legészakibb grönlandi területen található, ezt régészeti leletek is bizonyítják.

Az északi sarkkörtől hétszáz kilométer választja el, ennek megfelelően telente mínusz tizenöt-húsz fok, nyáron öt fok körül van a középhőmérséklet. Szabálytalanul elszórt, színes faházacskáival télen különösen vidám látványt nyújt.

Reine, Norvégia

Mindössze háromszázhuszonkilenc fő lakja a Lofoten-szigetek egyikének festői falucskáját,

amelyet a gyönyörű színes házikók és az elhelyezkedése miatt Norvégia legszebb településének tartanak.

Annak ellenére, hogy az északi sarkkör felett található, évente sok ezer turista látogatja meg.

Tallinn, Észtország

Kevesen tudják, hogy a világ egyik első nyilvános karácsonyfáját az észt fővárosban állították 1441-ben.

A gyönyörű főtéren, ahol a sokak által legszebbnek tartott európai városháza áll, minden évben adventi vásárt rendeznek, ami messze földön híres.

Bruges, Belgium

A belga kisváros, Bruges ugyanúgy érintetlen formában megőrizte középkori városmagját, mint Tallinn, és ott is rendeznek telente jégszoborfesztivált, mint Harbinban.

A karácsonyfákat már december elején feldíszítik, mert a Mikulás-ünnepnek fontosabb szerep jut ezen a vidéken, mint a karácsonynak.

A Télapó gőzhajón és Fekete Péternek nevezett segédjeivel érkezik Spanyolországból, akik kormos arccal, 16. századi öltözékben sétálgatnak a városban, édességet osztogatva a gyerekeknek.

Kakukktojás: Misurina tó, Olaszország

Különleges mikroklímájának köszönhetően nyáron a légúti betegségben szenvedők, asztmások kedvelt célpontja a Misurina-tó.

Télen pedig, amikor befagy a tó vize, a jégen lovaspóló-bajnokságokat rendeznek, hatalmas szánokkal közlekednek az emberek, miközben a tó visszatükrözi a háttérben húzódó Dolomitok havas csúcsát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom