Egy magyar fotós bemutatja, milyen csodásan változik meg minden hetvenkét óra alatt Izlandon

Tóth Gergely megkapó témájú anyagairól párszor írtunk már itt, a Roadsteren, legyen szó akár az esztergomi bazilika kupolájáról, szürreálisan festő marsbéli tájakról, a Pilis színeiről, vagy egy rejtélyes izlandi minibirodalomról. Apropó Izland: a magyar fotós szinte hazajár a tűz és jég szigetére és olyankor rendre látványos fényképekkel és videóval tér vissza – szerencsére így tett legutóbb is.

– Múlt évben szerencsémre többször is eljutottam Izlandra, ez az anyag az első, mindössze hetvenkét órás út összefoglalója – avat be egyik legutóbbi túrájának eredettörténetébe Tóth Gergely.

– Az összeállítás nagyon jól illusztrálja, hogy egy extrém időjárásnak kitett helyen rövid idő alatt is mennyi minden változik és azt is – ami már nem akkora meglepetés –, hogy mennyire változatos helyeken lehet megfordulni akár ilyen kevés idő alatt is – mondja a fotós.

A videóban rengeteg havat, jeget, port, és végeláthatatlan utakat látni; változatos a környezet, fantasztikusak a tájak.

 

A felvételek nagyrészt Nyugat-Izlandon a Snæfellsnes-félszigeten készültek, többször felbukkan a Snæfellsjökull vulkán is, ahol Jules Verne Utazás a Föld középpontja felé című regényében a bejárat található, illetve, ahol 1993-ban ufóhívők a földre szállást és a találkozást várták, amiről akkoriban a CNN is tudósított.

 

Az elmúlt években Tóth Gergely kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét.

(Fotók: Tóth Gergely)

utazás | izland | video | Snæfellsjökull vulkán | túra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom