Close
Szürreálisan festő marsbéli tájakon lépkedtünk a Vértesben

Szürreálisan festő marsbéli tájakon lépkedtünk a Vértesben

Nemhogy itthon, hanem egész Európában kuriózumnak számít az a park, ami Gánt határában rejtőzik, és mostanában mágnesként vonzza a kirándulókat. A korábbi bauxitbánya vöröses vidékén egy tanösvény is végigvezet, mi pedig Tóth Gergely fotós segítségével elképesztően látványos képeken igyekszünk most bemutatni a rendhagyó helyet.

“Az utazás hiánya és az ebből fakadó agónia miatt fokozottan kutatom a közeli belföldi helyeket, ahol kicsit ki lehet szakadni a folyamatos bezártságból. Így vezetett az utam Gántra, ahová már rég óta készültem, mert még sosem jártam ott”– mondja a képeket készítő  Tóth Gergely fotós, aki a közelmúltban az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház keresztjénél járt, ahol a külső és belső terek mellett a kupolát is érintő nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak.

Gánt híres bauxitlelőhely volt, a húszas évektől nagyjából negyven évig folyt ott a bányászat külszíni fejtéssel és kézi munkával.

“Az elhagyott bánya színei és formái egészen szürreálisan festenek, igazi marsbéli táj, főleg a magasból vizsgálva” – mesélt némi háttérsztorit Tóth Gergely, akinek munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. 

Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét. 

Még hogy a szivárványok csak az égen jelenhetnek meg! Ezeken a hihetetlen hegyvonulatokon még látványosabbak. Minden tavasszal pedig bejelentkezik a Budapest legszebb helye címre a Tóth Árpád sétány, a főváros egyik ikonikus helyszínéhez most Kőrösi Tamás fotóival csinálunk kedvet, vélhetően nem lesz nehéz.

(Fotók: Tóth Gergely)

utazás | képek | bánya | bauxit | fotók

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom