Szürreálisan festő marsbéli tájakon lépkedtünk a Vértesben

Nemhogy itthon, hanem egész Európában kuriózumnak számít az a park, ami Gánt határában rejtőzik, és mostanában mágnesként vonzza a kirándulókat. A korábbi bauxitbánya vöröses vidékén egy tanösvény is végigvezet, mi pedig Tóth Gergely fotós segítségével elképesztően látványos képeken igyekszünk most bemutatni a rendhagyó helyet.

"Az utazás hiánya és az ebből fakadó agónia miatt fokozottan kutatom a közeli belföldi helyeket, ahol kicsit ki lehet szakadni a folyamatos bezártságból. Így vezetett az utam Gántra, ahová már rég óta készültem, mert még sosem jártam ott"– mondja a képeket készítő  Tóth Gergely fotós, aki a közelmúltban az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház keresztjénél járt, ahol a külső és belső terek mellett a kupolát is érintő nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak.

Gánt híres bauxitlelőhely volt, a húszas évektől nagyjából negyven évig folyt ott a bányászat külszíni fejtéssel és kézi munkával.

"Az elhagyott bánya színei és formái egészen szürreálisan festenek, igazi marsbéli táj, főleg a magasból vizsgálva" – mesélt némi háttérsztorit Tóth Gergely, akinek munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. 

Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét. 

Még hogy a szivárványok csak az égen jelenhetnek meg! Ezeken a hihetetlen hegyvonulatokon még látványosabbak. Minden tavasszal pedig bejelentkezik a Budapest legszebb helye címre a Tóth Árpád sétány, a főváros egyik ikonikus helyszínéhez most Kőrösi Tamás fotóival csinálunk kedvet, vélhetően nem lesz nehéz.

(Fotók: Tóth Gergely)

bauxit | fotók | tóth gergely | nagy sztori | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom