Close
Nem mindennapi módon nézhetsz körbe az esztergomi bazilika kupolájából

Nem mindennapi módon nézhetsz körbe az esztergomi bazilika kupolájából

Utazás hiányában minden küldetés felértékelődik.

Tóth Gergely fotós a közelmúltban az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház keresztjénél járt, ahol mostanság a külső és belső terek mellett a kupolát is érintő nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak.

A külső állványzat tavaly őszre felért a kupola keresztjéig, így megközelíthető lett az épület teteje is, amely körülbelül száz méter magasan van.

“Az időjárás múlt héten kedvező volt, így végre több hét várakozás után nekem is sikerült feljutnom. Készítettem néhány képet és egy videót a csúcstámadásról, illetve lőttem három darab 360 fokos képet is fent a keresztnél, melyek segítségével közelebbről és részletesebben is vizsgálható ez a rendhagyó helyszín. Érdekes adalék, hogy a bazilika hatméteres keresztjének szára egy százhetven éves időkapszulát rejtett, melyet néhány héttel ezelőtt emeltek ki belőle. Szakemberek jelenleg is vizsgálják, de hamarosan felnyitják, és kiderül, milyen történelmi emlékeket őrzött ilyen hosszú ideig.”

“A kereszt helye nagyon kitett az időjárásnak, szélnek, fagynak, emellett háborús sérülések is érték, de mindenképp érdekes lesz a végére járni, s kideríteni pontos tartalmát” – mesélt némi háttérsztorit Tóth Gergely, akinek munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét.

Esztergomnak készült korábban egy szuperlátványos és komplex vr-túra, amely kombinálja a kültéri légi panorámaképek és a beltéri, amerikai rendszerű 3D–vr élményét.

(Fotók: Tóth Gergely)

felvétel | nagy sztori | fotó | kupola | Bazilika

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram