Close
Nem mindennapi módon nézhetsz körbe az esztergomi bazilika kupolájából

Nem mindennapi módon nézhetsz körbe az esztergomi bazilika kupolájából

Utazás hiányában minden küldetés felértékelődik.

Tóth Gergely fotós a közelmúltban az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház keresztjénél járt, ahol mostanság a külső és belső terek mellett a kupolát is érintő nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak.

A külső állványzat tavaly őszre felért a kupola keresztjéig, így megközelíthető lett az épület teteje is, amely körülbelül száz méter magasan van.

“Az időjárás múlt héten kedvező volt, így végre több hét várakozás után nekem is sikerült feljutnom. Készítettem néhány képet és egy videót a csúcstámadásról, illetve lőttem három darab 360 fokos képet is fent a keresztnél, melyek segítségével közelebbről és részletesebben is vizsgálható ez a rendhagyó helyszín. Érdekes adalék, hogy a bazilika hatméteres keresztjének szára egy százhetven éves időkapszulát rejtett, melyet néhány héttel ezelőtt emeltek ki belőle. Szakemberek jelenleg is vizsgálják, de hamarosan felnyitják, és kiderül, milyen történelmi emlékeket őrzött ilyen hosszú ideig.”

“A kereszt helye nagyon kitett az időjárásnak, szélnek, fagynak, emellett háborús sérülések is érték, de mindenképp érdekes lesz a végére járni, s kideríteni pontos tartalmát” – mesélt némi háttérsztorit Tóth Gergely, akinek munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét.

Esztergomnak készült korábban egy szuperlátványos és komplex vr-túra, amely kombinálja a kültéri légi panorámaképek és a beltéri, amerikai rendszerű 3D–vr élményét.

(Fotók: Tóth Gergely)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom