Close
Láthatóvá teszik a láthatatlant a Lánchídnál

Láthatóvá teszik a láthatatlant a Lánchídnál

Mindig térdre borulunk az átlag feletti kreativitással rendelkezők előtt, főleg egy olyan szakmában, mint a vendéglátás, vagy még tovább szűkítve a kört, a koktélkészítés. Mert valljuk be: hiába létezik százféle alapanyag és ezerféle variáció, az egymáshoz idomuló összetevők megtalálása, plusz egy dekoratív és ellenállhatatlan ital kitalálása nem csettintésre jön. Úgy tűnik, a Leóban valamilyen kreatív szupererő birtokában lehetnek, ugyanis a csapat megint valami ötletdús dolgot alkotott.

Persze, ez senkit nem ért meglepetésként, hiszen Dreghiciu Gáborék bizonyos időközönként feltekerik az őrlángot és belobbantják a budai báréletet. Így történt ez most is, igaz, ezúttal nem a koktélok otthonának számító rooftopon, hanem a Hotel Clark földszintjén.

December elején debütált az ott található Leo Bistro klasszikus bárjának hét italból álló új signature koktéllapja, melyet öt kristály és egy japán spirituális vízkutató megfigyelései inspiráltak.

Masuro Emoto életét a vízben elrejtett titkos üzenetek megfejtésének szentelte. A japán üzletember megmutatta, hogy a különböző külső hatások megváltoztatják a vízkristályok formáját, és ezáltal a víz tisztítható, pozítív energiákkal ruházható fel.

A legtökéletesebb állapot eléréséhez öt kristályon keresztül vezetett az út. A szodalit, a tigrisszem, az aventurin, az ametiszt és a vörös jáspis energiáinak és rezgéseinek hatására érezhetően átalakul a víz szerkezete, íze.

Aventurin

A Leo új itallapja erre az öt kristályra épül, hiszen amennyiben egy kancsó vizet is átalakítanak, akkor a nagyjából 70%-ban vízből álló szervezetünkre is pozitívan hatnak.

Jasper és Flower of Life

Az ásványokat és azok emberekre gyakorolt energiáit Dreghiciu Gábor és csapata közel fél évig tanulmányozta, hogy a lehető legalkalmasabb összetevőkkel támogassa meg a kövekhez kapcsolt koktélokat. Az elkészült alkotások így nemcsak színben kapcsolódnak a kristályokhoz, hanem az akár húsz összetevő kombinációjában is.

Sodalite és Tiger Eye

Az alkotófolyamat itt nem állt meg. Kreatív, fából készült, vakkóstolós itallapot készítettek, így, ha igazán bátrak vagyunk, csukott szemmel, az ásványi energiák érzékelésével is választhatunk a menüről.

Amethyst

Az öt alapital mellé a Nagy Egésszel való Egyesülés szimbóluma, mindennek a közepén álló, az Élet Virága is kapott két koktélpárt. A Mizuwari, klasszikus japán kevert ital, mely japán whiskey és víz kombinációja, amit természetesen tisztított Emoto vízzel készítenek a Leo bartenderei. Mellette a Flower of Life ennek az italnak egy banánhabbal, copaibával variált twist-je.

Mizuwari

A Leo csapata ezúttal is teljesen egyedi, spirituális utazásra viszi látogatóit, melynek célja, hogy “láthatóvá tegyék a láthatatlant”.

Dregichiu Gábor | víz | leo | bistro | kristály

FOLYTASD EZZEL

5500 méteren tart borkóstolót a világ első pincészet-légitársasága

Ezt a tíz italt nem szabad rendelni egy bárban a pultosok szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram