A Los Angeles-i Beverly Hills Hotel fennállásának 110. évfordulóját egy ikonikus salátatállal ünnepli.
A szálloda Polo Lounge nevű éttermében az átlagosabb napokon negyvennégy dollárért (tizenhatezer forintért) kapható a saláta, mely az egyik helyi lovaspólósnak, Neil S. McCarthynak köszönheti a létezését. Az egyébként ügyvédként dolgozó férfi a ’40-es években a hely állandó vendége volt, és szerette maga eldönteni, milyen hozzávalók kerüljenek a tányérjára.
Az étel klasszikus változata általában kétféle fejessalátát, grillezett csirkét, céklát, tojást és avokádót tartalmaz dijoni mustárral, pirított fokhagymával és balzsamecettel.
A szálloda a jubileumi évfordulóra azonban kreált egy luxusváltozatot
homárral, kaviárral és aranypehellyel,
melyet a francia Bernardaud porcelánház által készített tálban, egy üveg Dom Pérignon pezsgővel szolgálnak fel június 1. és december 31 között.
Ennek ára a hotel alapításának évére tekintettel 1912 dollár (körülbelül 700 ezer forint), de ebben benne van a tál is, melyet a hotel híres rózsaszín-zöld banánleveles tapétája ihletett, és amelyet a vendégek hazavihetnek. A nem mindennapi fogásból származó bevétel egy részét egy Los Angeles-i műemlékvédelmi szervezet kapja majd.
Talán nem téved nagyot, aki szerint jelenleg ez a világ legdrágább szállodai salátája, bár a túlárazott ételek mezőnye igen erős. A rekordot 2003-ban a londoni Hempel Hotel állította fel, ahol 635 fontért (284 ezer forintért) adták a Florette tengeri és földi salátát, amelyet Raymond Blanc séf készített a Florette nevű salátacég Nemzeti Salátahetének keretében.
Blanc kreációjában beluga kaviár, reszelt szarvasgomba, aranyforgáccsal megszórt burgonya, cornwalli rák és homár, valamint harminc éves balzsamecet kapott helyet. A világ legdrágább hamburgerét a holland Robert Jan de Veen állította össze, és ötezer euróért (majdnem kétmillió forintért) árulják a voorthuizeni De Daltons hamburgerezőben. Az Aranyifjú névre keresztelt fogást whisky aromájú füsttel ízesítik és olyan prémium összetevők kerülnek bele, mint a wagyu marha, a királyrák, a kaviár és a szarvasgomba.
Ha ezek után megjött a kedved egy jó kis salátához, kipróbálhatod ezeket a mennyei recepteket, és megtanulhatod a tökéletes vinaigrette titkát.
(Forrás: The Independent, képek: Dorchester Collection, De Daltons)
los angeles | legdrágább | saláta | Neil S. McCarthy | the beverly hills hotel
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!