Az utazással és gasztronómiával foglalkozó TasteAtlas idén is összeállította a világ száz legjobb levesének listáját, amelynek élmezőnyében két magyar fogás is szerepel.
Mindkettő a felső negyedbe került, a húsleveles a 24., míg a gulyás a 16. lett.
A listát a sertéscsont-alapú, japán tonkocu rámen vezeti, majd a lengyel burgonyaleves, a Zurek következik, a dobogót pedig a török lencseleves zárja.
A negyedik helyen a thai kókuszos csirkelevest, a Tom Kha Gai-t találjuk, az ötödiken a mexikói lime-levest, a Sopa de Limát, a hatodik pedig a paraguayi bori-bori vagy vori-vori, sajtból és kukoricalisztból készült gombócokkal.
A hetedik a koreai ramen, a nyolcadik a thai Tom Yum, majd ismét egy koreai ramen, a shoyu ramen következik, a tízes listát pedig a finn lazacos burgonyaleves, a lohikeitto zárja.
Ez az öt hideg leves egy esős tavaszi napon is feldobja a hangulatot, itt pedig három különleges borsókrémlevest mutatunk egy kis csavarral.
(Forrás: 24.hu, képek: Getty Images)
ramen | húsleves | leves | a világ legjobb | gulyásleves
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!