Ez a két magyar leves helyet kapott a világ legjobbjainak listáján

Az utazással és gasztronómiával foglalkozó TasteAtlas idén is összeállította a világ száz legjobb levesének listáját, amelynek élmezőnyében két magyar fogás is szerepel.

Mindkettő a felső negyedbe került, a húsleveles a 24., míg a gulyás a 16. lett.

A listát a sertéscsont-alapú, japán tonkocu rámen vezeti, majd a lengyel burgonyaleves, a Zurek következik, a dobogót pedig a török lencseleves zárja.

Zurek

A negyedik helyen a thai kókuszos csirkelevest, a Tom Kha Gai-t találjuk, az ötödiken a mexikói lime-levest, a Sopa de Limát, a hatodik pedig a paraguayi bori-bori vagy vori-vori, sajtból és kukoricalisztból készült gombócokkal.

A hetedik a koreai ramen, a nyolcadik a thai Tom Yum, majd ismét egy koreai ramen, a shoyu ramen következik, a tízes listát pedig a finn lazacos burgonyaleves, a lohikeitto zárja.

Lohikeitto

Ez az öt hideg leves egy esős tavaszi napon is feldobja a hangulatot, itt pedig három különleges borsókrémlevest mutatunk egy kis csavarral.

(Forrás: 24.hu, képek: Getty Images)

 

ramen | húsleves | leves | a világ legjobb | gulyásleves

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom