Nehéz versenyen előzött meg gasztronómiai nagyhatalmakat a magyar Bocuse-csapat

Mint ismeretes, a kilencedik helyén végzett és ezzel bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjén a Veres István séf vezette magyar csapat. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán ide kapcsolódóan elmondta: "a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni", ezt abszolválta a magyar csapat, és ott lehet a Bocuse d'Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

"Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig – jegyezte meg a szakember. – A mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt, és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely" – értékelte a magyar csapat teljesítményét.

Hamvas Zoltán szerint rendkívül erős volt a mezőny, és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani.

A gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország.

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki – emlékeztetett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán szerint a Bocuse d'Or megrendezésének egyik fontos üzenete, hogy a járványhelyzet idején is felhívja a figyelmet a minőségi gasztronómiára.

A gasztronómia a járvány idején is itt van, még ha világszerte és Magyarországon is egészen speciális utakat is kell találnia arra, hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Magyarországra például most nem utazhatnak be a külföldiek, ami a budapesti vendéglátást igen erőteljesen sújtja, eközben pedig a magyar közönség is ritkábban jár étterembe.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az éttermek mindent megtegyenek a vendégek biztonsága és bizalmának elnyerése érdekében. Tavasszal még nagy vita zajlott a házhoz szállítás és az elvitel kérdésében – a csúcséttermeknél ugyanis ilyesmi eddig nem volt jellemző –, mára azonban bebizonyosodott, hogy már mindenhol kísérleteznek ezzel, akár saját erős házhoz szállítással. "Ki kell mozdulni a komfortzónából" – hangsúlyozta Hamvas Zoltán.

Ez is érdekelhet:
Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Nem állt meg az élet az elmúlt hónapokban a fővárosban.

(Forrás: MTI, fotók: Designfood/Fekete Antonio)

válogató | döntő | magyar bocuse d’or akadémia | Hamvas Zoltán | séf | veres istván

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom