Nehéz versenyen előzött meg gasztronómiai nagyhatalmakat a magyar Bocuse-csapat

Mint ismeretes, a kilencedik helyén végzett és ezzel bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjén a Veres István séf vezette magyar csapat. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán ide kapcsolódóan elmondta: "a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni", ezt abszolválta a magyar csapat, és ott lehet a Bocuse d'Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

"Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig – jegyezte meg a szakember. – A mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt, és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely" – értékelte a magyar csapat teljesítményét.

Hamvas Zoltán szerint rendkívül erős volt a mezőny, és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani.

A gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország.

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki – emlékeztetett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán szerint a Bocuse d'Or megrendezésének egyik fontos üzenete, hogy a járványhelyzet idején is felhívja a figyelmet a minőségi gasztronómiára.

A gasztronómia a járvány idején is itt van, még ha világszerte és Magyarországon is egészen speciális utakat is kell találnia arra, hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Magyarországra például most nem utazhatnak be a külföldiek, ami a budapesti vendéglátást igen erőteljesen sújtja, eközben pedig a magyar közönség is ritkábban jár étterembe.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az éttermek mindent megtegyenek a vendégek biztonsága és bizalmának elnyerése érdekében. Tavasszal még nagy vita zajlott a házhoz szállítás és az elvitel kérdésében – a csúcséttermeknél ugyanis ilyesmi eddig nem volt jellemző –, mára azonban bebizonyosodott, hogy már mindenhol kísérleteznek ezzel, akár saját erős házhoz szállítással. "Ki kell mozdulni a komfortzónából" – hangsúlyozta Hamvas Zoltán.

Ez is érdekelhet:

Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Nem állt meg az élet az elmúlt hónapokban a fővárosban.

(Forrás: MTI, fotók: Designfood/Fekete Antonio)

döntő | veres istván | verseny | Hamvas Zoltán | séf

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom