Sajnálatos ok miatt elküldi a turistákat ez a kedvelt olaszországi úti cél

Győzött a szárazság.

A szicíliai Agrigento kénytelen lemondani a turistákról, mivel a szélsőséges időjárás és az ősi, rosszul működő vízellátó rendszer kombinációja miatt a város szinte csontszáraz lett.

A város – amely 2025-ben Olaszország kulturális fővárosa lesz –, nem tudja garantálni a folyóvizet vendégei számára, és így kénytelen külső források után nézni. A korlátozott ellátás híre természetesen hamar elterjedt, elriasztva ezzel azokat, akik megnéznék az UNESCO Világörökség részét képező helyet, amely görög templomairól ismert.

"Teljes joggal kérnek tőlünk megnyugtatást az emberek, de nem tudjuk, mit mondjunk nekik" – nyilatkozta a CNN-nek Giovanni Lopez, a Le Cinque Novelle panzió tulajdonosa.  "A helyzet gyorsan kihat a vendéglátásra, ami komoly gazdasági következményekkel járhat, hiszen Szicília ezen részén szinte mindenki támaszkodik a turizmusra."

A helyiek szerint időnként több mint fél óráig is eltarthat egy vödör feltöltése vízzel, a szállodáknak pedig meg kellett vásárolniuk a vizet, hogy elegendő mennyiség legyen a vendégek fogadására.

Szicília először februárban vezetett be vízkorlátozást, amikor is a régió hivatalosan szükségállapotot hirdetett. Az olaszországi városok országszerte súlyos aszálygondokkal küzdenek, közülük Szicília helyzete az egyik legrosszabbnak mondható, mivel az olasz Nemzeti Környezetvédelmi és Kutatási Intézet (ISPRA) szerint a legmagasabb fokozatú, "extrém" kategóriába sorolták.

Több mint egymillió ember él a legnagyobb földközi-tengeri szigeten, akik most korlátozott vízhozzáféréssel néznek szembe – egyeseknek akár ötven százalékkal is csökkenteniük kell a fogyasztásukat.

„A nyári szezon itt van, és aggódunk. Senki sem adott nekünk alternatív megoldásokat a vízszállító tartálykocsik helyett, amelyeket mi magunk fizetünk” – mondta Marco Maccarrone, az agrigentói Caico Trattoria e Cantina étterem tulajdonosa a CNN-nek.

Bizonyára mindenki ismeri Olaszország nagyobb szigeteit, például Szicíliát és Szardíniát, de végtelen számú kisebb gyöngyszemet is találni még a Földközi-tenger mentén. Ezekből ajánlunk néhányat.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

 

agrigento | szárazság | turisták | olaszország | szicília

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom