Az USA felszólította az állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Oroszországot

Új figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok orosz nagykövetsége, amelyben elsősorban arra kéri az amerikaiakat, hogy ne utazzanak Oroszországba.

Mint indoklásként írják, megjósolhatatlan következményei lehetnek az ukrajnai inváziónak, az orosz biztonsági szolgálat zaklathatja és le is tartóztathatja az amerikai állampolgárokat, önkényesen tartatják be a helyi törvényeket, emellett kevés az Oroszországba érkező és onnan induló repülőjárat, a nagykövetség csak korlátozott segítséget tud nyújtani az amerikaiaknak, és fennáll a terrorizmus veszélye is.

Azt kérik az Oroszországban lakó vagy oda utazó amerikaiaktól, hogy azonnal hagyják el az országot, és egyúttal legyenek fokozottan óvatosak, mert jogellenesen őrizetbe vehetik őket.

Hozzáteszik, hogy az orosz biztonsági szolgálatok nem mindig értesítik az Egyesült Államok nagykövetségét, ha őrizetbe vesznek egy amerikai állampolgárt, és indokolatlanul akadályozhatják a konzuli segítségnyújtást is.

Az orosz biztonsági szolgálatok több amerikai állampolgárt is letartóztattak hamis vádak alapján, megtagadták tőlük a tisztességes bánásmódot, és titkos perekben vagy hiteles bizonyítékok bemutatása nélkül ítélték el őket.

Az amerikai Külügyminisztérium nem olyan régen egy másik országgal kapcsolatban adott ki figyelmeztetést.

(Forrás: U. S. Embassy, képek: Getty Images) 

figyelmeztetés | nagykövetség | amerikai egyesült államok | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom