Huszonnégy karátos aranypalackkal ünnepli 150. születésnapját a Hennessy

A tervező szerint az általa megálmodott kézműves, huszonnégy karátos arannyal bevont palack a márkaidentitást erősíti, miközben a legmélyebb tiszteletet közvetít a prémium ital történelme iránt.

Frank Gehry Pritzker-díjas építész limitált darabszámú, egyedi palackot készített a Hennessy számára, amely idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A kézművesborítást, amely a Hennessy X.O palack jellegzetes formáját öleli át, huszonnégy karátos arannyal bevont bronzból kovácsolták, hogy felidézzék a konyakfogyasztás luxusérzését és az ital elkészítésének folyamatát.

A tervező szerint a kézzel készített palack megszemélyesíti mindazt, amiért a Hennessyt szeretik: jó érzés kézben tartani, csodálatosan megcsillan rajta a fény, és szimbolizálja a konyakkészítők kétkezi munkáját is.

Az üveg gyűrött mintázata a Hennessy szeszfőzde mellett folyó Charente-ra emlékeztet, amely a márka százötven évét végigkísérte, és a Hennessy jövőjének is szerves része.

Mindemellett azonban az új dizájn tiszteletben tartja a Hennessy történelmét, melynek alapját a család és a kézművesek jelentik, akik elkötelezettek és lojálisak voltak a szeszfőzdéhez, és nap mint nap tettek azért, hogy a világ legjobb konyakjává váljon.

Gehry, akit a dizájnvilág elsősorban a bilbaói Guggenheim Múzeum, a Los Angeles-i Walt Disney Koncertterem és a párizsi Fondation Louis Vuitton tervezéséről ismer, elmondta, hogy bár az egyedi palack tervezése az építészeti munkáihoz képest jóval kisebb volumenű, mégis szerencsésnek tartja magát, hogy megvalósíthatta elképzeléseit, és bízik abban, hogy a végeredmény olyan lett, ami semmihez sem hasonlítható.

Mint ismert, a Hennessy szeszfőzdét 1765-ben alapították, és csakhamar luxusmárkává nőtte ki magát. 1870-ben Maurice Hennessy, a Hennessy család negyedik generációjának tagja arra kérte Emile Fillioux pincemestert, hogy készítsen egy különleges konyakot családjának és barátainak. Az extra régi konyakot X.O-nak nevezték el, hogy aztán nemzetközi hírnevet szerezzen a szeszfőzdének, és a Hennessy a kompromisszumok nélküli minőségi mércéjévé válhasson.

Ez is érdekelhet:

Eljött a váltás ideje, ha még mindig öblös pohárból kortyolod a konyakod

A Hennessy egyik szakértője elárulta, milyen alakú pohárból érdemes fogyasztani a leghíresebb brandyfajtát, ha az ital minden elemét szeretnénk alaposan kiélvezni.

(Fotók: Hennessy)

luxusmárka | jubileum | gasztro | brand | hennessy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom