Már nem ad ki több aranyvízumot ez a két ország

Sem Írországban, sem Portugáliában nem lehet már befektetésért cserébe vízumot kapni, és Spanyolországban is benyújtottak egy erről szóló törvényjavaslatot.

Írországban a lehetőséget eredetileg akkor nyitották meg, amikor az állam gazdasági nehézségekkel küzdött, és azt volt a célja, hogy ösztönözze a külföldi befektetéseket. Most pedig azért vetnek véget a programnak, mert „kulturális, társadalmi és gazdasági visszaélésekre“ adhat alkalmat.

Portugália, akárcsak Spanyország a lakhatási válságot jelölte meg, amelynek megoldására a vízum megszüntetése mellett más eszközöket is igyekeznek bevetni.

Bár az országban nem adnak ki új vízumokat, a régebbi dokumentumokat meg lehet újítani, ha azokat saját illetve állandó lakhatási célú ingatlan vásárlásával váltották ki, vagy ha az ingatlant régóta adják ki hosszú távú bérletre.

Bár válságról nem beszélnek, Kanadában is nagyon megugrottak a lakásárak az utóbbi években, az ország így megtiltotta a külföldi vásárlásokat.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

spanyolország | vízum | írország | aranyvízum | portugália

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom