Sokan menekülnek ide a tél elől, de egyre kevésbé látják szívesen a spórolni vágyó turistákat

Bali illetve egész Indonézia remek menekülési utat kínál a tél elől, vonzerejéhez pedig eddig megfizethetősége is hozzájárult. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

Az ország ugyanis negyven vagy akár hetvenöt százalékos helyi adót akar kivetni a szórakoztatóipari egységekre. Úgy tűnik, az intézkedés nem titkolt célja, hogy elriassza az olcsó mulatságra pályázó turistákat, és sok más úti célhoz hasonlóan a többet költő látogatók kegyeit igyekszik elnyerni, elsősorban a wellnessturizmuson keresztül.

Több kezdeményezés is indult már azzal a céllal, hogy Indonézia egészségturisztikai lehetőségeit hangsúlyozza illetve fejlessze, de eddig egyik sem valósult meg.

Az említett adó azonban nemcsak a turistákat „büntetné“, hanem a klubokban, karaokebárokban dolgozókat is. Egyes fürdőtulajdonosok már jogi lépéseket is tettek. A Szállodák és Éttermek Szövetsége is a munkahelyek tömeges megszűnésének veszélyét látja, mondván, hogy az adóemelés túl magas ahhoz, hogy ne érezzék meg az utazók az áremeléseket.

Bali egyébként éppen decemberben vezetett be új, hatvan napos turistavízumot, korábban pedig még digitálisnomád-vízumról is szó esett, hogy a látogatókat hosszabb tartózkodásra ösztönözze.

Bali persze továbbra is csodálatos hely, hiszen mindenki számára akad ott valami egészen lehengerlő, de van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt utazást tervezünk oda, legyen szó borravalóról, közlekedési kultúráról vagy éppen az utcákon kóborló kutyákról.

(Forrás: eTurboNews, képek: Unsplash)

 

utazás | indonézia | költségek | árak | adó

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom